Каскада Въча вече със статут на национален обект

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:03 / 18.12.2008
3703
Водоснабдителен комплекс Въча е новото име на обект "Водоснабдяване на гр. Пловдив от каскада Въча". То е посочено в предложението на община Пловдив до министър-председателя на България, министъра на регионалното развитие и благоустройството и областния управител Тодор Петков за обявяването му за национален обект. Счита се, че това име отговаря по-пълно на обхвата и техническите параметри на бъдещата водоснабдителна система. Предложението е прието на заседание на ОЕСУТ на област Пловдив, при разглеждане на предпроектните проучвания за обекта.

След проведен от МРРБ конкурс за изготвяне на идеен и технически проект, е избран изпълнителят - Фейбур Монсел ООД - клон България. Предложената цена за изпълнение на поръчката от фирмата е 1 070 000 лв. (без ДДС). Срокът за изготвяне на инвестиционния проект е ноември 2009 година.

Паралелно с изготвяне на проектната документация за обекта трябва да бъдат извършени следните процедури (същите не се предмет на конкурса) и са задължение на МРРБ: процедурата по глава VІ от Закона за опазване на околната среда за екологична оценка на инвестиционното намерение (ОВОС или екологична преценка на одобрения вариант от идейния проект); изготвяне на документация за получаване разрешително за водоползване съгласно Закона за водите;
процедура за учредяването на Санитарно-охранителните зони пояс І, ІІ и ІІІ около водоизточника (яз. Въча) и следните водоснабдителни съоръжения подлежащи на санитарна защита - ПСПВ (пречиствателна станция за питейни води - Кричим) и водоеми на гр. Пловдив.


Виж коментарите (0)

Още по темата (75):
19.01.2024 Илия Зюмбилев: Голяма част от водоизточниците по поречието на Марица имат отклонения в качествата на питейната вода
20.04.2023 Водоснабдяването на Пловдив от "Доспат - Въча" става национален обект
20.04.2023 Министър в Пловдив заради проекта "Въча"
19.04.2023 Министър Шишков идва в Пловдив заради проекта "Въча"
15.01.2023 Ако вземем вода от това място: Няма да горят бойлери и перални, кожата и косата няма да се увреждат
16.02.2021 Каназирева отговаря на кмета защо Експертният съвет не прие прединвестиционните проучвания по проекта "Въча"
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).