Калфин патрон на националните чествания на Илинден в Славейно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:06 / 09.08.2008
765
Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще бъде почетен патрон на Националното честване на 105-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание, което започва днес в родопското село Славейно. Той ще произнесе слово на тържествения митинг-концерт по обяд и ще присъства на зарята вечерта, която ще бъде последвана от специално подготвената хороводна програма „Три керкеля хоро".

Честванията започват с панихида в памет на илинденци в местния храм „Свети Пророк Илия", която ще бъде отслужена от 10 часа от Константийския епископ Антоний.

Специален гост на честването ще бъде и директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров, който ще произнесе слово за подвига на илинденци и преображенци. Официалните лица ще поднесат утре венци и цветя пред гробовете на Пейо и Колю Шишманови и паметника на преображенци на Хайдушки поляни.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Градушка удари пловдивско село, унищожи цялата реколта
Двойно падна цената на туристическа база в Пловдивско, ще я купи ...
След жесток челен удар в Пловдивско мъж почина, жена и детенце на...
Голям пожар гори край Пловдив
Арестуваха двама още преди да успеят да пласират кражбата
43-годишна шофьорка сътвори гафа на седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).