Издирват кой е превозвал катастрофиралите край Калофер мигранти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:34 / 04.11.2015
3158
Районна прокуратура-Карлово образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за противозаконно подпомагане на чужденци да преминават през страната в нарушение на закона като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство по отношение на лица ненавършили 16-годишна възраст и на повече от едно лице.

На 3 ноември 2015 г., около 16 часа, на главния път край град Калофер в посока гр. София лекотоварен автомобил, марка "Фиат Дукато" със софийска регистрация, е претърпял леко пътно транспортно произшествие. Подаден е сигнал на тел. 112. На място са пристигнали екипи на на РУ на МВР-Карлово и Спешна помощ. Установено е, че автомобилът превозва общо 36 лица от мъжки пол без документи за самоличност. По-късно е установено, че се касае за граждани на Афганистан, а между тях има и такива, които не са навършили 16-годишна възраст.

В резултат на пътно-транспортното произшествие са пострадали общо пет лица. След медицински преглед в Спешен кабинет в болница в Пловдив те са освободени. Установено е, че нараняванията им са повърхностни и не съществува никаква опасност за живота и здравето им.

Шофьорът на микробуса е избягал веднага след пътното произшествие и в момента се издирва. По указание на наблюдаващия прокурор от Района прокуратура-Карлово чуждите граждани са били разпитани от разследващи полицаи от РУ на МВР-Карлово. В момента се провеждат разпити пред съдии от Районен съд-Карлово.

Извършени са огледи на местопроизшествието и на автомобила, от който са иззети документи, вещи и следи. От свидетелски показания става ясно, че чуждите граждани преминали българо-турската граница в нощта на 2 срещу 3 ноември 2015 г. през гориста местност. Крайната им цел е била да стигнат до сръбската граница, а оттам до Дания, Белгия и Скандинавските страни. След приключване на планираните процесуално-следствени действия чуждите граждани ще бъдат насочени за настаняване в разпределителен център за бежанци у нас.


Виж коментарите (1)

Още по темата (903):
07.06.2023 "Бизнесът за Пловдив" направи щедро дарение за децата на Сирия
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаска болница
06.10.2022 Трима хванати с мигранти на АМ "Тракия"
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).