Истина е! Любими на хиляди пловдивчани родопски селца обявиха най-чаканата новина!

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
13:11 / 28.07.2021
10523
Жителите на Ситово и Лилково имат повод да почерпят за радостна новина. Тази сутрин бяха положени първите метри асфалт на пътя към двете родопски селища. Ето какво казаха от сдруженията от двете села, които геройски се бориха за европейски достъп до тях:

"Изявление от СНЦ "За Ситово" и СНЦ "Заедно за Лилково"

Днес беше поставено "началото на края" на една десетилетна сага. Първите метри асфалт от републикански път III – 862 в отсечката от с. Бойково по посока с. Ситово и с. Лилково, бяха положени на 28.07.2021 г. точно в 8.30 ч. в присъствието на директора на "Европейски пътища" АД инж. Гинка Маринова, кметски наместник на с. Ситово г-жа Виделина Скръчкова, като представител на Община "Родопи", и председателят на СНЦ "Заедно за Лилково" г-н Димитър Балев.

Дългоочакваното събитие беше отбелязано, както повелява традицията, с китка здравец, хляб и сол, мед, бонбони и бутилка шампанско.

От СНЦ "Заедно за Лилково" и СНЦ "За Ситово" искаме да благодарим на всички отговорни институции, които поставиха началото преди месеци и на приемствеността на тези след тях , които прегърнаха подетата инициатива и откликнаха на проблемите на жителите на селата, допринасяйки това събитие да стане реалност, отстоявайки позициите и интересите на хората до край.

Не на последно място, благодарим на всички, които отделиха от времето си това да се случи и помагаха според възможностите си отстоявайки правата ни!

Няма да забравим студените януарски сутрини на протестите и хората, застанали с имената и лицата си.

Изказваме благодарност на Областна управа Пловдив в лицето на областен управител г-н Ангел Стоев за оказаното съдействие, както и на кмета на Община "Родопи" адв. Павел Михайлов за безрезервната подкрепа и яростното отстояване на правата и интересите на жителите на територията на Община "Родопи".

С действията си всички ние доказахме, че образуваме една общност, наречена България, всички ние сме част от една единна Европа, всички ние живеем в 21 век и заслужаваме да имаме нормални европейски пътища, да живеем по нормален европейски стандарт.

Благодарим!"

Виж коментарите (3)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).