Хулигани запалиха пункт за капачки под формата на “сърце“ в Пазарджик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
18:22 / 18.06.2019
5297
Неизвестни злосторници са запалили пункта за капачки под формата на “сърце“, част от благотворителната кампания за рециклиране " Пазарджик обича“. Това информираха, силно възмутени, доброволците от Съвета за младежка политика към общината в града.

Въпросният пункт бе открит преди 2 месеца в централната пешеходна зона в Пазарджик, на метри от сградата на общинската администрация. Най-вероятно посегателството е станало през нощта и никой не е видял вандалите. Събраните капачки са били запалени в дъното на "сърцето“, което е от метал и с предпазна мрежа.

Вследствие на палежа пластмасовите капачки са се стопили и втвърдената пластмаса е потекла през мрежата, пише Монитор. Тъжни и разочаровани сме от гледката, която ни припомни, че все още съществуват недоброжелатели, хора, които не разбират нашите дейности и каузите, зад които заставаме. Ние също не разбираме подобни действия на вандализъм и какво чувство на удовлетворение носи разрухата и затова ние им казваме:

Не искаме вашата помощ или подкрепа, а просто да не ни пречите! Надяваме подобни действия да не стават практика за нашите съграждани, а за нещастие причинените щети по конструкцията не са непоправими, коментираха младежите-инициатори за създаването на пункта.

Те допълниха, че през последните 6 месеца са забелязали както положителни, така и отрицателни резултати от кампанията, които се изразяват в поставянето на всякакви отпадъци в пункта, превръщайки го в “кошче за боклук" и затруднявайки работата на екипа, който го изпразва.

Доброволците от Съвета за младежка политика към община Пазарджик подчертаха, че всяка втора събота на всеки месец на същото място, от 10:00 до 12:00 часа, се организират отделни пунктове за рециклиране на пластмасови бутилки, хартиени отпадъци и алуминиеви кенчета, а металната конструкция е само и единствено за пластмасови капачки.

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).