Емил Кабаиванов награди красиви и талантливи ученици от Карлово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:46 / 20.06.2013
1747
Победителката в конкурса "Царица на Долината на розите" Златка Чомакова и нейната І-ва подгласничка Николета Йорданова от СОУ "Васил Левски", както и ученикът от СОУ "Христо Проданов" Дзаньо Минев, спечелил три награди от два престижни конкурса, бяха наградени от кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов. Той връчи на изтъкнатите ученици грамоти и луксозно издание на книгата "Братята в българската история". На специална пресконференция учениците присъстваха заедно с директорите на училищата и техни близки. 

Златка Чомакова и Николета Йорданова завоюваха отличията си на конкурс, проведен в Казанлък, в който участваха представителки от 6 общини от Долината на розите. Осмокласникът Дзаньо Минев е получил първа награда в Международния конкурс "Заедно в ХХІ век" в раздел "Викторина" и втора в раздел "Реферати". Наградата от този конкурс е едноседмична почивка в Международния детски лагер в Камчия. 

Другото отличие, което момчето е получило е първа награда в Националния конкурс "Куба - далечна и близка" в раздел "Реферати" с разработка по темата "Моята първа книга на български за Хосе Марти".


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Арестуваха двама още преди да успеят да пласират кражбата
43-годишна шофьорка сътвори гафа на седмицата
След сигналите за насилие във Велинград, прокуратурата се задейст...
Кметът на наводнено село в Карловско: Страхът присъства
Община Карлово настоявала за "спешна" среща с правителството и от...
Родопската теснолинейка е уникална атракция, може да се заснеме в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).