Депутати от ГЕРБ почитат годишнината от рождението на Ботев в Калофер

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:28 / 04.01.2011
1782
Народните представители от ПП ГЕРБ от 17 МИР Пловдив Област ще отбележат 163 години от рождението на Христо Ботев в родния му град Калофер. Митинг-поклонението пред мемориалния комплекс "Христо Ботев" започва в 11 часа на 6-ти януари. По традиция, пред паметника на поета-революционер веднага след митинга се поднася гирлянд на славата.

Празничната програма по повод годишнината от рождението на Ботев започва ден преди това, обясни кметът на Калофер София Димнитрова. От 15 часа в Национален музей "Христо Ботев" Йордан Каменов представя книгата си с есета за бележити българи "Те можеха да бъдат Нобелисти", в която първото есе е посветено на Ботев. От 18 часа в читалището с името на поета-революционер ще се проведе тържествено събрание и концерт на Представителния Оркестър на Въоръжените сили със солисти Гуна Иванова и Райко Кирилов.


Виж коментарите (3)
Още новини от Регионални новини:
Мъж загина при нелеп инцидент до Пловдив! Съседи: Чухме взрив!
Шест пловдивски села ще имат нови улици
Извънредна ситуация край Пловдив
Страховита буря удари един район на Южна България
Мощна спецоперация на пътя между Пловдив и Пазарджик
Мъж на 50 г. преби 73-годишната си приятелка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).