Цветанов в Кричим: Има какво да се направи за малките населени места

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:41 / 14.04.2013
2749
Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов пристигна в Кричим, където се срещна и разговаря с жители на градчето. Цветанов поздрави всички, млади и стари, насядали в местното заведение. Сред присъстващите той срещна и опозиция, тъй като имаше хора, които казаха, че няма да гласуват за ГЕРБ. Възрастни мъже обвиниха правителството на ГЕРБ, че се е подиграло със старите хора и затова те не вярват на партията. Цветанов каза, че не може да накара никой да гласува за ГЕРБ, но въпреки това, когато човек се обявява против една политическа сила, трябва да има политически аргументи защо. 

Той призова хората да гласуват разумно на тези избори, като каза, че действително има какво да се направи за малките населени места у нас. Той се съгласи с факта, че пенсиите са все още малки, но съотношението между работещи и пенсионери у нас се променя в негативна посока, затова са необходими работни места и реален бизнес в тези места.

Цветанов даде пример със Златоград, която е също една малка община, в която след разкриването на граничния пункт, кметът реално е осъществил проекти за 15 млн. лв. Сега общината е неузнаваема, младите хора се връщат там, за да работят. 

"Целта и идеята на кампанията е да разсъждаваме и да говорим разумно какво може да се направи", каза Цветанов, като изтъкна, че именно това е силно качество на техния лидер Бойко Борисов

По думите му, с разумен и конкретен диалог всеки ще осъзнае, че е важно България да има едно стабилно правителство, а това може да е само правителството на ГЕРБ.

Зам.-председателят на партията изтъкна още, че при предишния мандат са дадени 9 млрд. лв. за пенсии. Те не са били достатъчни, но толкова е могла да осигури държавата. Парите са били дадени, без да се нарушава финансовата дисциплина. Ситуацията е тежка в цяла Европа и кризата е силна и у нас. Правителството на ГЕРБ върна доверието към България, където дойдоха повече пари. 

Докато през 2007 - 2008 година България е усвоила 1% от европейските средства, при мандата на ГЕРБ още в началото на 2009 година бяха пуснати замразените фондове, а усвоените средства са били в размер 38%. Милиони левове са влезнали и в българските общини. Договорени са били 100% от проектите като това е една възможност за подобряване на общините. 

Целта на правителството на ГЕРБ е в новия програмен период 2014 - 2020 година да защити бюджета от 32 млрд. лв., които да влязат в българските общини. Затова е нужда стабилна местна власт и работеща администрация, която да прави проектите, както и силно и стабилно правителство. Зад това правителство трябва да има и силна парламентарна подкрепа. Важно е правителството да има и подкрепата на Европа. Засега всички индикации показват, че Европа има доверие в правителството на Бойко Борисов, заяви Цветанов.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (2)

Още по темата (455):
02.05.2023 Плащаме 4400 евро на Местан и ЕСПЧ, защото Изборният кодекс не му дава да агитира на майчин език
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
17.09.2013 Бойко: Станишев е финансирал предизборната си кампания с пари на Пловдивския панаир
Още новини от Регионални новини:
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).