Български срещу американски изтребители в двустранно обучение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:23 / 06.06.2008
1273
Авиобаза Граф Игнатиево се подготвя и очаква пребазирането на 93-та ескадрила от Резерва на американските Военновъздушни сили, базирана в щата Флорида, за провеждане на двустранно учение с кодовото име "Maco Javelin" в периода 09 - 19 юни 2008 година. В учението ще вземат участие българските изтребители МиГ-29 и МиГ-21 и 10 американски изтребители F-16. Ръководител на съвместните полети е бригаден генерал Румен Радев, командир на авиобаза Граф Игнатиево.

Основните цели на учението са свързани с развитие на двустранното сътрудничество между българските и американски Военновъздушни сили и усъвършенстване на летателно-тактическата подготовка на пилотите от двете страни. Както при всички преминати досега международни учения и двустранни полети, в които авиобаза Граф Игнатиево домакинства и участва, приоритетни за авиобазата са целите, свързани с усъвършенстването на възможностите й да приема, осигурява и участва с подразделения от ВВС на САЩ и НАТО в мисии и операции, и развитието на нормативната база за планиране и провеждане на летателна дейност. Летателните задачи, които ще изпълняват съвместно българските и американски пилоти са тактически прихват и близък маневрен въздушен бой по предварително разработен сценарий, симулиращ определена критична ситуация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В Брезово за пръв път от години насам ще празнуват с шествие 24 м...
НЧ "Родолюбие" – Асеновград бе официално открито с оперен концерт...
Цвета Караянчева в Раковски: Политика се прави със сърце и лице, ...
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).