Библиотекар: Децата през лятото четат не само задължителна литература

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
17:24 / 16.08.2011
3359
Изключително голям е интересът към компютрите в библиотеката в читалищата в малките населени места. Това каза Величка Георгиева, библиотекар от пазарджишкото село Братаница. 

Читалището в селото разполага с 3 компютъра и имаме уверение, че при възможност, ще ни бъдат предоставени още. Селото ни е голямо и през лятото идват много деца. Докато чакат ред за компютрите, четат книги, оцветяват и рисуват, правят неща, които ги вълнуват, каза още Георгиева. 

Според нея, учениците освен задължителната литература взимат и много допълнителна. Не винаги задължителните произведения са им приятни. Много голям е интересът към енциклопедиите, понеже са богато илюстровани и с богато съдържание, както и към книгите, по които са направени игрални или анимационни филми, добави библиотекарят. За читалищната библиотека в Братаница от началото на годината са закупени нови книги за над 700 лева.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (12)
Още новини от Регионални новини:
Кметът на Садово: Ударихме дъното с Корнелия Нинова! Целият неин ...
Полицейският участък в община до Пловдив се сдоби с нов автомобил...
Дрогиран от Първомай се прости с мерцедеса си
Откриха градски плаж в Асеновград, вижте какви ще са цените
Янко Радунчев, 17 РИК: Грешките ще са заради неотчетен машинен во...
В едно от наводнените карловски села хората не искат да гласуват


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).