Асеновградчани възобновяват протестите!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:14 / 29.07.2017
3810
Ново начало на протестните действия в Асеновград. Публичното недоволство ще бъде възобновено още утре - в неделния късен следобед. Точно в 18 ч. асеновградчани се събират в парка на улица "Свобода", намиращ се зад спирката за Смолян и наречен "Кметската градинка". Демонстрациите ще преминат през главната улица "Шести януари", която е и международен път, и ще завършат на площада пред сградата на Общината. Мястото за начало на протеста този път е друго. Променено е, тъй като паркът, от който стартираха демонстрациите досега, е разкопан, а това е най-близкото широко отворено пространство. Градската управа е уведомена за възобновяването на протестните действия.

Исканията на недоволстващите остават същите. В неделния протест асеновградчани ще се съберат, за да извикат силно "Искаме държава, искаме сигурност!" и за да покажат, че настояват да има равни права и задължения за всички.

"Държавата в лицето на Валери Симеонов не дойде, за да ни се отчете за направеното за нас, гражданите, през тези две седмици отсрочка, в която спряхме гражданските си протести. А като мотив изтъкна, че не сме го поканили", коментират недоволните. В подробен анализ, представен от асеновградчани, се обобщават изпълнените и неосъществените обещания. Като реализирани такива се посочват осигуряване на охрана за отбора по кану-каяк, психологическа помощ за пострадалите деца, налагане на забрана за къпането в язовир "40-те извора", стартиране на процедура за запълване на незаетите полицейски щатове в РУ на МВР в Асеновград, извършване на проверки на регистрациите в ромската махала на града и други.

В графа "Неизпълнени обещания" асеновградчани поставят недовършеното и проточващо се на този етап разследване по побоя на ромите над българските деца, както и изграждането на Полицейска приемна, вместо участък в ромския квартал "Лозница". "Нека спрем да повтаряме, че никой нищо не прави в тази държава. Знаем колко е несправедливо да полагаме усилия и никой да не ги оценява. Трябва да признаем, че институциите работят по поетите ангажименти, за което им благодарим!

Преди месец можеше да спрем до тук и да продължим да си живеем в блажена заблуда, че Държавата ще се погрижи. Умря тая. Вече ни е ясно, че ако утре някой нападне нас, децата ни или семействата ни, на силите на реда можем да разчитаме само в случай, че минават оттам случайно и не бързат за по-спешно произшествие в рамките на непосилните над 700 кв. км, които обслужват. И не защото не им се работи на полицаите /макар че сигурно има и такива/ - те просто нямат нормални условия да си вършат работата. Кой ли е отговорен за това? Последен въпрос и млъкваме: Още ли вярвате, че Държавата се грижи за вас?", питат асеновградчани в заключение на направения подробен анализ на случаващото се в града и страната.

Източник: actualno.com


Виж коментарите (1)

Още по темата (152):
14.11.2019 Осъдиха Перата, нападнал оператор на bTV
02.01.2018 Прокуратурата протестира наказанията на ромите биячи от Асеновград
18.12.2017 Смешни присъди за циганите, млатили с бухалки деца в Асеновград!
29.11.2017 Съдът пусна още трима от циганите, били деца в Асеновград
13.11.2017 Съдът пусна под парична гаранция двама от биячите от Асеновград
03.11.2017 Роми биячи от Асеновград остават зад решетките
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).