360 кутии с подаръци ще получат децата от три детски градини в "Родопи"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:24 / 22.12.2020
1617
Децата от детските градини в селата Браниполе, Белащица и Брестник ще получат дарение в навечерието на Коледните празници. Подаръкът е от техни германски връстници и пристига при малчуганите чрез организация, която работи в полза на обществото.

За всяко дете е подготвена кутия, в която има определен вид дреха, лакомство, играчка и ученически пособия. Дарението е на стойност 20 евро.

"Традиция в Германия е всяка година в навечерието на Рождество децата да се включват в подобни благотворителни инициативи в помощ на свои връстници в други държави. По този начин те се учат, от най-ранна възраст, че човечността се крие и в най-малките жестове", разказа един от дарителите.

Кметът на община "Родопи" Павел Михайлов и на село Браниполе Даниела Стоилова бяха трогнати от милия жест и изказа своята благодарност за проявеното внимание.

"Благодаря за предоставеното дарение. То е изключително важно за нас и се надявам, че ще направи децата щастливи, които заради COVID кризата останаха без тържества в детските градини за Коледа. В тези трудни за страната ни дни още един път доказваме,че само с общи усилия може да се справим. Няма нищо по-ценно на света от това да правиш добрини, а ние от Община "Родопи“ сме винаги готови да прегърнем всяка подобна прекрасна идея, особено когато идва от чистите детски сърца", коментира кметът на общината Павел Михайлов.

Добрината на благодетелите, които не пожелаха да бъдат споменавани, не свършва дотук. Дългочакан подарък ще получат и най-възрастните хора в село Браниполе. За нуждите на пенсионерския клуб беше доставен чисто нов телевизор.

От организацията са категорични, че благотворителните инициативи ще продължат. Следващата ще бъде веднага след новогодишните празници.

Виж коментарите (0)

Още по темата (162):
20.12.2021 От утре започват засилени проверки в цялата страна! 
17.12.2021 60 000 българи напускат страната следващата седмица
17.12.2021 Важна информация от "Български пощи" за празниците
13.12.2021 Предстои голямото пътуване: Какво да вземем в колата си?
13.12.2021 Габровци не изневериха на хумора си! Вижте каква коледна елха имат!
09.12.2021 Страхотна инициатива организира Министерството на земеделието
Още новини от Регионални новини:
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).