2000 непознати се събират на 20 км от Пловдив за социален експеримент

Автор: ИА Фокус
Коментари (2)
19:45 / 26.06.2023
47592
Програмата на фестивала "Събуди се“ е изключително пъстра. Шестдневната програма включва повече от 450 събития, разпределени в 24 зони, всяка със самостоятелна програма. Това каза организаторът на фестивала "Събуди се“ Румен Шекеров в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. Той се провежда за 13-та поредна година от 4 до 9 юли в подножието на Родопите край град Куклен, само на 20 километра от Пловдив.

"Събуди се“ е преди всичко един социален експеримент, в чийто фокус е това да се обърнем към себе си в равновесие с природата. "Затова той се провежда и във вълшебните Родопи, където група от около 50 познати и непознати в рамките на три седмици преди фестивала съжителстваме заедно в природата, където изграждаме фестивално селце, което ще приюти между 1500 и 2000 човека. Това е събитие, което е неописуемо.

Тук има един приятелски, дружелюбен дух, който може да се почувства само ако дойдете и се потопите в шестдневното преживяване. За шест дни създаваме паралелна реалност, в която човешките ценности са на пиедестал. Това са и ценностите на нашето сдружение "Събуди се“. Обединени сме около любовта“, разказа организаторът.

Предвидени са дискусии, ателиета, практики, лекции, музика, танци. "Имаме много и изключително интересни събития: въжени градини, детски кът с различни работилници за деца, традиционни български занаяти, кукери от Карловския край, нестинари от Странджа, гайдари от Родопите“, допълни Румен Шекеров.

Фестивалната зона е разположена на територия повече от 200 дка, като включва и къмпинг зони, където посетителите може да се настанят.

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
43-годишна шофьорка сътвори гафа на седмицата
След сигналите за насилие във Велинград, прокуратурата се задейст...
Кметът на наводнено село в Карловско: Страхът присъства
Община Карлово настоявала за "спешна" среща с правителството и от...
Родопската теснолинейка е уникална атракция, може да се заснеме в...
Семейство, което продава череши на борсата в Първенец: Реколтата ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).