15 разговора провел Влайков с жена си Мими след инцидента с ресторантьора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:28 / 12.09.2017
8433
15 разговора е провел Лазар Влайков с жена си Мими, след като ресторантьорът Наско Тонкев паднал прострелян в сърцето в ресторанта си на 31 август. Общото времетраене на разговорите било почти половин час. Това показва разпечатката от разговорите на Влайков във фаталната вечер, разкри окръжният прокурор Васил Малинов по време на делото, в което държавното обвинение настоява пред Окръжния съд в Пазарджик да бъде отменен домашният арест на Влайков и той да бъде задържан под стража.

Пред съда прокурор Малинов обяви, че вече е готова физико-химическата експертиза от натривките за барутни частици от ръцете на 6-годишното момченце, за което се смята, че е убило ресторантьора, Лазар Влайков и починалия Наско Тонкев. Експертизата е показала, че по ръцете и ръкавите на Влайков и детето има еднакви по химически състав барутни частици, докато по ръцете на убития Тонкев са съвсем други. По това от държавното обвинение правят заключение, че бойният пистолет "Глок" е бил държан от Влайков, който го е дал на детето зареден.

От съдебно-медицинската експертиза стана ясно, че раневият канал, през който е проникнал куршумът, е от ляво на дясно и отдолу нагоре, пише "24 часа". Според прокурор Малинов има свидетел, който твърди, че детето е стояло отдясно на убития Тонкев, така че няма как то да е простреляло ресторантьора. В съдебната зала в Пазарджик присъстват съпругата, дъщерята и синът на починалия Наско Тонкев. Те заявиха, че искат справедливост и да видят Лазар Влайков в затвора. Пред съда Влайков единствено посочи, че иска да бъде запазена сегашната мярка за неотклонение "домашен арест".

Виж коментарите (1)

Още по темата (20):
04.11.2018 Общинарят Лазар Влайков влезе в затвора
29.10.2018 Окончателно: Съветникът Лазар Влайков влиза в затвора за 4 години
30.05.2018 3 години и 4 месеца затвор за Лазар Влайков, той призна вината си
27.04.2018 Пловдивската прокуратура с шокиращи подробности за фаталната нощ във
Виноградец
26.09.2017 Пуснаха Димитър Тонкев срещу хилядарка
08.09.2017 Съдът пусна Лазар Влайков под "домашен арест"
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).