15% повече туристи посреща Пампорово през този сезон

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:16 / 13.02.2012
843
Малко неща могат да направят толкова добра реклама на един зимен курорт, както едно перфектно организирано ски състезание от висока класа. Убеден съм, че това, което ни предстои през следващите два дни, ще е именно такова състезание. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков при откриването на Европейската купа по ски Пампорово 2012. Състезанието събра в зимния курорт в Родопите 74 състезатели от 18 държави.

Министър Трайков поздрави организаторите за прекрасната организация и пожела още европейски и световни ски стартове у нас.

През тази година България е една от най-добре представящите се зимни дестинации в Европа, подчерта още министър Трайков. В цяла Европа зимните курорти отчитат спад. Единствено в България имаме ръст в сравнение с миналата година. Пампорово отчита 15% - 20% повече заетост на хотелите и между 40 и 50 % повече скиори по пистите този сезон. Като пример министър Трайков посочи, че от английския пазар за Швейцария спадът е 60%, за Франция - 30%, докато от английския пазар за България отчитаме ръст с 2-3 на сто. Руските туристи са значително повече, имаме доста туристи от Гърция, Турция, Румъния, Македония. Така че се очертава добър сезон, категоричен беше Трайков.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Голям пожар гори край Пловдив
Арестуваха двама още преди да успеят да пласират кражбата
43-годишна шофьорка сътвори гафа на седмицата
След сигналите за насилие във Велинград, прокуратурата се задейст...
Кметът на наводнено село в Карловско: Страхът присъства
Община Карлово настоявала за "спешна" среща с правителството и от...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).