13 болни от ехинококоза в пазарджишко

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:54 / 26.04.2007
1055
Тринадесет души от Пазарджишка област са заболели от ехинококоза от началото на тази година. Шестима са от областния град, двама от Велинград и по един от Юнаците, Паталеница, Огняново, Стрелча и Ветрен.

Прави впечатление, че болните са предимно от малцинственото население. Много от тях са прегледани в РИОКОЗ от доц. д-р Димитър Вучев, завеждащ секция "Паразитология и тропическа медицина" в Медицински университет - Пловдив. Трима по преценка на паразитолога, са оставени на домашно лечение. Правилно проведената лекарствена терапия е помогнала на жена с белодробен ехинокок да изхвърли кистата без да се стига до операция..

В Пазарджишка област се изпълнява Регионална програма за борба и контрол на ехинококозата 2005 - 2008 г. Сред основните приоритети за РИОКОЗ е работата по подобряване на противоепидемичната и профилактичната дейност, както и повишаване здравната култура на населението.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Извънредна ситуация край Пловдив
Страховита буря удари един район на Южна България
Мощна спецоперация на пътя между Пловдив и Пазарджик
Мъж на 50 г. преби 73-годишната си приятелка
Жители на Съединение към Цвета Караянчева: Време е отново ГЕРБ да...
Инфарктна ситуация с ученичка в Пловдивско, спасил я кметът


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).