Зверска опашка пред КАТ Пловдив заради газовите уредби!

Автор: Георги Василев
Коментари (3)
16:46 / 02.03.2020
13053
Унищожителни опашки са се образували пред сградата на сектор “Пътна полиция", който се намира на улица “Напредък" в пловдивската "Шекер махала", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Причината за напрежението е затягането на контрола спрямо газовите уредби и нуждата за вписването на инсталирането им в контролните талони на автомобила.

Според закона, монтирането на уредба, позволяваща работа на двигателя с втечнен нефтен газ или сгъстен природен газ трябва да бъде заявено пред "Пътна полиция“ в законоустановения срок - не по-късно от 3 години от първоначалната проверка на уредбата. Глобите са по 150 лева.

Сега голяма част от водачите, които са си сложили газови, но са пропуснали регистрацията им в КАТ, се бяха струпали на огромни опашки пред гишетата на сектора и чакаха, за да направят нужните промени и да отърват глобата при евентуална проверка.

Гражданите бяха недоволни и масово описваха положението като “загуба на време". Част от тях си бяха взели отпуска, за да могат да свършат административната работа в рамките на деня. Чакащите изразиха благодарности, че са били отворени допълнителни гишета за новите талони.

Потърпевши от това бяха други пловдивчани, които бяха пристигнали в КАТ за различни процедури – например смяна на собственост на МПС. По думите им, тъй като повече гишета обслужват “газаджийте", чакането се увеличава за другите процедури.

Какво казаха гражданите пред обектива на Plovdiv24.bg, вижте в прикаченото видео.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).