Зико се намеси лично заради новата къща, която ще изникне на метри от Главната

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
13:15 / 20.04.2022
15640
Тази сутрин започна подготовката на терена на съборената преди четири години къща на ул. "Гладстон" 12, проектирана от чешкия архитект Йосиф Шнитер за търговеца на тютюн Васил Куцоглу. Несъществуващата вече сграда се намира на метри от сградата на община Пловдив и Цар Симеоновата градина, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Кметът Здравко Димитров лично се намесил. "Имаше голяма машина. Извиках ресорните заместник-кметове и машината беше извадена навън. Разпоредихме на обекта да влизат машини до 3.5 тона и в бъдеще да не влизат през ул. "Емил де Лавеле", а от другата страна. Обектът ще бъде наблюдаван до построяването му. Ако трябва, инвеститорите ще направят застраховка на пътя, за да може при повреди на пътя да бъдат поправени" - разказа градоначалникът.

След разчистването на терена тук ще се издигне нова сграда, като задължително условие е да се възстанови фасадата. Проектът на арх. Румяна Пройкова е одобрен от НИНКН, след което община Пловдив издаде строително разрешение за обекта. Археолозите Десислава Давидова и Здравка Коркутова ще направят обследване и ще наблюдават работата на терен.

Припомняме, че събарянето на къщата на Куцоглу, която бе обявена за паметник на културата и която многократно е била със сменено предназначение, предизвика голям скандал. Инвеститорът Вероника Иванова обеща пред  Plovdiv24.bg, че къщата ще бъде възстановена в автентичния й вид по архивни данни.

Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
12.07.2021 Вероника Иванова се отърва с глоба от 2000 лева за това, че събори паметник на културата в центъра на Пловдив
17.05.2021 Фалстарт на делото за разрушената къща на Куцоглу, подсъдимата бизнесдама не се яви в съда
22.04.2021 Затвор грози бизнесдама заради съборената къща в центъра на Пловдив
19.11.2020 Тромави административни процедури бавят инвестиционно намерение в топ центъра на Пловдив
02.09.2020 Тази сграда ще се появи между Общината и Цар Симеоновата градина
02.09.2020 Абсурдът в центъра на Пловдив е пълен!
Още новини от Новини от Пловдив:
Гръмотевици раздират небето над Пловдив, порой се излива над град...
Живеещите на тази улица в Пловдив пропищяха: Аман вече!
Първи кадри от мястото на инцидента между мотор и камион в Пловди...
Георги Георгиев и Деница Николова: Околовръстното на Пловдив е пр...
Христо Радков пред Plovdiv24.bg: Глобите на шофьорите от последни...
Сигнал: Голяма нередност на матурата по английски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).