Зико към общински съветник: Пускайте се във фейса, но да бъдем градивни

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
12:16 / 13.10.2021
2205
Нова порция словесен двубой между кмета Здравко Димитров и нечленуващия в група общински съветник Слави Георгиев се заформи в залата на Общинския съвет заради предложение за продажба на общински имот, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Поводът бе предложението за обявяване на търг с тайно наддаване на терен от 111 кв. м. на ул. "Порто Лагос" 31. Градската администрация посочи като цена 45 800 лв. и 30% депозит за участие в процедурата. Слави Георгиев предложи да отпадне продажбата или началната цена да стане 70 000 лв. 

"Г-н Димитров, в началото на мандата ясно заявихте: "Няма да продам нито един имот, чуйте ми думата". Какво се промени, за да продаваме имоти? Защо се продава на цени под пазарните? До момента, в който нямаме публичен регистър, всяка година се вадят някакви имоти под масата и ги предлага за продажба. В нито един момент ОбС не е бил запознаван в пълнота с общинските имоти. Давано е предимство на частните инвеститори, пият кафе някъде и посочват, че има интерес. А ние не сме наясно къде какво имаме каква печалба гоним. Докато няма регистър, ще има съмнения, че "Общинска собственост" действа като адвокат на частните инвеститори. Откакто, г-жо Балчева, сте начело, само търгове с тайно наддаване. Защо?" - каза Георгиев.

Кметът отговори незабавно:

"Какво се промени? Ковид кризата. Първи бяхме в страната – опростихме тротоарното право, синята зона, на превозвачите също правим реверанс, защото пътуваха празни автобуси.

Защо търговете са с тайно наддаване? Когато е явно – вън се разпределят стъпките, а вътре стъпката е една. Тайният търг има успех. 

Казвате - под пазарната стойност. Нали е търг, има наддаване? Вие сте общински съветници, ако не ви харесва цената – излезте на микрофон и вдигнете цената. 

Пред мен има табличка за отчуждаване – 8 милиона по бул. "Александър Стамболийски" за Южния обходен колектор. Кой е направил този проект и не е отчуждил? Дааа, не е интересно. За да направим проекта, откъде да дойдат пари?

Изказвайте се, пускайте се във фейса, но нека бъдем градивни. Г-н Радев беше много прав в първото му изказване за някои суми, които ги дадохме ей така.

Имате право да вдигате цените, да предлагате. Недейте само в медиите да пускате димки.".

Думите на кмета Димитров отвързаха езика на Слави Георгиев, който отговори, че в коридора на 10 или 12 етаж се нагаждат конкурси, но никой не е подал сигнал в прокуратурата за това. Попита какво общо с отчужденията по "Александър Стамболийски" имат имотите на Карловско шосе, чиято продажба отпадна от дневния ред на сесията. "На кого да вярвам - вие казвате, че общината няма пари, а Рашко Стоянов лично на мен е казвал, че има добра събираемост?" - обърна се към кмета Георгиев. 

Какво отговори кметът Здравко Димитров - гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).