ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Журналистът Казашки не изключва 24-часовият арест да е поръчка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:19 / 28.10.2008Коментари (0)4088
© Plovdiv24.bg
Задържаният за 24 часа в ареста на Първо районно за "произведен" в заведение изстрел със законно притежаван газов пистолет се оказа журналистът с 31-годишна практика Христо Казашки. Тази сутрин той свика пресконференция, за да обясни на колегите си от медиите какво всъщност се е случило.

В неделя по обед седнал на кафе във "Дат Мар" с приятеля си Тодор Немски, на когото бил купил по поръчка газов пистолет. Решил да му обясни как се ползва оръжието, демонстрирайки това със своя личен пистолет. "Направих грешка, не знаех, че има патрон, насочих пистолета в краката си и се чу наистина много силен гърмеж. Единственият обгазен бях аз" - признава Казашки. В кафенето имало няколко души. Собственикът Иван Бутев, който се оказал и транспортен полицай, настръхнал насреща. Казашки също бил изумен от постъпката си, хилядократно се извинил, предал пистолета си на Бутев. По-късно решил, както всяка неделя, да се помоли в храма "Св. Марина". Получил тревожно обаждане от съпругата си, че го издирват от Първо районно полицейско управление. Казашки се явил там в 14.50 ч. Дежурният инспектор Стоян Чакъров му изискал личната карта и заявил, че трябва да чакат дознател и дежурен прокурор. Чак след часове станало ясно, че срещу него ще бъде повдигнато обвинение по член 325 за едро хулиганство. "Аз ли съм най-големият хулиган и престъпник в тази държава?" - дивеше се Казашки днес. Едва в 19.15 ч. Чакъров му предоставил списък със служебни адвокати, на които обаче журналистът трябвало да звъни от личния си мобилен телефон. Но тъй като не успял да открие никого от списъчния състав на дежурните за октомври защитници, потърсил частна защита. Вече било твърде късно. Прекарал нощта в килия №2, а на сутринта го свалили в мазето, където му взели пръстови отпечатъци. Според адвоката му Красимир Елдъров е можело да бъде освободен срещу подписка, тъй като до момента е бил изряден гражданин. В четвъртък от 9 часа ще се решава дали  квалификацията едро ще бъде заменена от дребно хулиганство, информира Казашки.

Христо Казашки е работил в най-различни вестници, той е първият нещатен кореспондент на ББС в Пловдив, в момента е водещ на телевизионно предаване в сателитния канал България ТВ. Той не изключва случилото се след нарушението му да е поръчка. Остри журналистически коментари бил направил по повод сесията на пловдивския общински съвет, когато от председателското място бил свален Йордан Кюмюрджиев от ГЕРБ, видеозапис предал на Лили Маринкова, която го излъчила в предаването си "Вън от рая" по Канал 3. "Не криех критиките си към ВМРО и към кмета Славчо Атанасов за това, че подмениха вота на пловдивчани" - откровен е Казашки. Няколко дни след въпросната сесия му се обадили по телефона. "Аз съм Яне Боксьора. Ще ти счупя ръцете и краката и ще пратя хора да те изнасилят" - заплашил го непознат страховит глас, обяснявайки му, че е фен на пловдивския кмет. Точно след този случай Казашки решил да си купи газов пистолет.

"Още не зная какви обвинения са повдигнати срещу моя клиент, това ще стане ясно в четвъртък сутрин" - каза за Plovdiv24.bg адвокат Красимир Елдъров. "Твърде сериозно обаче ми се струва приложеното 24-часовото задържане  в ареста за конкретното провинение" - допълни той.


Още по темата: общо новини по темата: 2
30.10.2008 »
28.10.2008 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Реформи в БДЖ
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: