Жителка на Стамболийски е жертвата на грандиозната парична измама, опитала да се самоубие

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (0)
16:42 / 26.04.2024
7978
Жителка на Стамболийски е жертвата на грандиозната парична измама на стойност над 170 хиляди лева за която съобщихме по-рано днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Жената е направила опит за самоубийство, който е бил за щастие неуспешен.

Николета Петкова, Филип Спасов и Теодор Сергеев са действали организирано под командите на затворникът Георги Георгиев от Варненския затвор. 

Пострадалата Домусчиева е имала задължения на стойност 65 хиляди лева към кредитни институции и е търсила решение на проблема си в интернет.

Там тя попада на телефонния номер на Георгиев и разговоря с него. Въпреки че той се намира в затвора, мъжът притежава две мобилни устройства. Георгиев разяснява на жената, че трябва да изпълни условието за 20 хиляди лева комисионна към тях и чак след това й обещава, че ще намерят начин тя да получи нов кредит. 

Групата е уредила няколко заема към банки, но без участието на пострадалата. След време, когато жената е изтеглила сумите и е погасила задълженията си, "доброжелателите" започнали да желаят тези пари и да я притискат.

Заплахите са били непрестанни и са били свързани със здравословното състояние на пострадалата, нейния син, както и работната й ангажираност. Жената се е опитала да се отскубне от измамниците, но агресивното поведение към нея се засилило.

Друга ключова роля в схемата е тази на Николета Петкова. Тя е била колежка на съпругата на тартора Георги Георгиев. Двете заедно са работили в кредитна компания. Петкова е била неотлъчно до пострадалата Домусчиева при посещението на банкови институции, като й е засилвала притеснението относно заплахите към жената.

Както вече споменахме, пострадалата Домусчиева се е опитала да се самоубие, като е изпила голямо количество хапчета. Единствено доброто стечение на обстоятелствата я е спасило от фаталния изход. Тя е припаднала на обществено място и е била намерена от случаен минувач.

В зала подсъдимите пожелаха по-лека мярка като парична гаранция или домашен арест с електронна гривна. Петкова сподели, че иска да бъде близо до децата си и не счете, че е извършила кой знае колко голямо престъпление. Другите двама също се солидаризираха с желанието й. 

Съдия Теофана Спасова счете, че единствената ефективна мярка при техния случай е постоянен арест. Един от мотивите й бе, че престъплението се случвало чрез електронни устройства, а навън те ще имат достъп до тях и могат да продължат измамната схема.

Прокурор Светлозар Чераджийски уточни, че се е наложило лицата да бъдат локализирани и издирвани, защото са използвали чужди имена при комуникацията си с жертвата.

Решението на Окръжен съд Пловдив подлежи на обжалване и протест в три дневен срок.

Припомняме, че тримата са обвинени привлечени като обвиняеми за това, че в периода от 25.12.2023 г. до 29.02.2024 г., в условията на продължавано престъпление, в съучастие и като съизвършители, с цел да набавят за себе си имотна облага, са принудили пострадалата 46-годишна жена, чрез заплаха да извърши противно на волята й разпореждания с парични суми и с това й причинили имотна вреда в размер на 173 000 лева. Принудата е извършена от две и повече лица и са причинени значителни имуществени вреди. 

Спрямо Спасов е повдигнато обвинение и за това, че на 23.04.2024  г. в гр. София, без надлежно разрешително, е държал високорискови наркотични вещества – кокаин с нетно тегло 0,401 грама – престъпление по чл. 354а, ал.3, т. 1 от Наказателния кодекс.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
26.04.2024 Тези са тримата, обвинени за огромната измама в Пловдив
26.04.2024 В Пловдив арестуваха трима, заплашвали и изнудвали жена за 173 000 лева
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).