Жители на Белащица останаха без вода, идват да се къпят в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:44 / 14.05.2018
5081
От три дни близкото до Пловдив село Белащица е без вода. За това алармират читатели на Plovdiv24.bg. По думите им от петък на няколко улици в селото няма вода. Звънят във водоснабдителното дружество, казват им, че се работи по повредата, но вода все още няма. Тези, които имат близки в Пловдив, ходят там, за да се изкъпят. За пиене купуват минерална вода.

Главният инженер на водоснабдителното дружество в града под тепетата Антоний Гълъбов обясни, че става дума за много сериозна авария, която обхваща 4 улици в населеното място. Мрежата на ВиК е остаряла, с по-малки диаметри са тръбите, което води до запушвания. От петък екипи на дружеството работят по отстраняване на проблема. Към момента една улица е с възстановено водоподаване. Днес се очаква и другите отново да имат вода. За целта ще се направят байпасни връзки.

В по-дългосрочен план водоснабдителното дружество в Пловдив планира подмяната на 600 метра тръби. Това ще реши проблема с подаването на вода. Плановете са тази подмяна да е факт в рамките на месец, месец и половина.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).