Зелена светлина за сделката със Стъкларския завод в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:55 / 19.12.2016
11085
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е одобрила сделката за втория по големина производител на стъкло в България - "Дружба Стъкларски заводи". Купувач на предприятието е португалската компания BA Vidro. Тя придобива част от бизнеса на гръцката група Yioula, част от който досега беше и българският завод за стъкло. Собственик на BA Vidro е регистрираната в Холандия "BA Glass" B.V., която е подала уведомлението до КЗК.

Планираната сделка се отнася само до придобиване дейността по производство и продажба на стъклен амбалаж, т.е. не включва домакинската стъклария, става ясно от решението на КЗК. Това включва производствената база в Егалео, Гърция, която разполага с пещ за топене на стъкло и 4 линии за формоване на стъкло и произвежда годишно над 300 милиона броя бутилки и буркани, както и производствените бази на "Дружба Стъкларски заводи" АД в Пловдив и София. Обект на придобиването са и още няколко производствени линии в Румъния и Украйна.

Почти две трети от производството на "Дружба Стъкларски заводи" се изнася в чужбина. През последните години предприятието инвестира в реконструкции на производствените си линии.

Пазарната капитализация та "Дружба Стъкларски заводи" е почти 300 млн. лв. Последната сделка с акции на компанията е от 6 декември, като цената им е 5,6 лева за лот.

Португалската BA Vidro е основана през 1912 г. През тази година тя е придобила и германският производител на стъкло HNG Global, става ясно от сайта на компанията.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...
Напусна ни емблематична пловдивчанка
32 г. затвор за жестоко убийство в центъра на Пловдив. Жертвата е...
Гросмайстор Виктория Радева: ГЕРБ през годините доказаха, че са с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).