Завършват градина "Еталонна" в "Западен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:29 / 04.02.2016
3632
До края на този месец ще завърши окончателно ремонтът на градина "Еталонна". Това обяви кметът на район "Западен" Димитър Колев, който инспектира днес обекта заедно със заместникът си Нонка Симеонова и директорът на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев.

Ремонтът на градина "Еталонна" започна миналата година и още тогава бе свършена голяма част от работата. Реконструкцията тогава обхвана приблизително две трети от парка, като включваше нови алеи и площадки на площ от 1200 квадратни метра. 

Освен това бяха монтирани 18 пейки и бе възстановена чешмата, която не е функционирала от 1990-та година. В парка има и детска площадка и фитнес на открито, а за удобство на посетителите са поставени и химически тоалетни. 

Монтирана е и подземна система за капково напояване, с която да се поддържат зелените площи. Сега, със затоплянето на времето, ремонтните дейности в парка бяха подновени и ако условията позволяват, вторият етап ще завърши в максимално кратки срокове. 

Предвижда се да бъдат подменени още около 300 квадратни метра плочи, изгражда се и изцяло нов пясъчник. За удобство на посетителите ще бъдат поставени и още пейки. 

Със завършването на градина "Еталонна" от районната администрация потвърждават намеренията си през настоящия мандат да обърнат сериозно внимание на парковете в "Западен".

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Певци от цял свят пеят в защита на Альоша в патетичен видеоклип
Шофьор хвърли 100 лева на задната седалка на патрулка, пробите му...
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).