ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Завършиха предварителните кандидатстудентски изпити в УХТ Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:57 / 14.06.2020Коментари (0)1934
©
Днес приключиха двата последни предварителни кандидатстудентски изпити за прием Университета по хранителни технологии. Това са третите по ред и също се проведоха online. Изпитът по математика беше активиран в 9 часа и деактивиран в 10 часа, а изпитът по химия и опазване на околната среда - съответно в 12 и 13 часа. И по двата предмета кандидатите за Университета по хранителни технологии отговаряха на 25 въпроса, а оценките станаха ясни веднага след приключване на изпита. Резултатите са положителни, като по математика комисията постави три отлични оценки, една от които пълна шестица, а по химия всички кандидати положиха успешно изпита, посочи зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. Христо Спасов.

И на трите сесии от предварителните изпити кандидатите се представиха много добре – пълните шестици по математика са 7 и по химия също - 7.

Редовните изпити за прием в УХТ са на 9 юли. И те ще се проведат online, за да има равнопоставеност между кандидатите, подчерта доц. Спасов. Официалното подаване на документи за кандидатстване по чл. 10, ал. 2 от Справочника на кандидат-студента за 2020 година ще се проведе от 23 юни до 7 юли 2020 г. Подаването може да да става както онлайн на сайта на УХТ на адрес https://ksk.uft-plovdiv.bg/, така и на място в университета. На сайта на УХТ ще бъдат качени подробни указания за електронното подаване на документи и заплащането на такси.

Освен с оценки от предварителните и от основния изпит, в УХТ може да се кандидатства и с оценки от Държавните зрелостни изпити по химия и опазване на околната среда, математика, български език и литература, биология, физика, география, информатика, чужд език или с оценка от Държавен изпит за придобиване степен на професионална квалификация, в зависимост от желаната специалност, съгласно чл. 9, ал. 1 от Справочника на кандидат-студента за 2020 година на УХТ.

От отдел "Учебен" напомнят на всички явили се на предварителните изпити, че е задължително да подадат съответните документи за кандидатстване, за да могат да използват получените от тях оценки при формиране на състезателния бал.

Записването на приетите студенти ще става на място в УХТ в сроковете, посочени в Приложение 2 на Справочника на кандидат-студента за 2020 година на УХТ.

Сериозният интерес към специалностите, предлагани за обучение в УХТ, е породен и от възможността за отлична професионална реализация на завършващите висшето училище, което има дългогодишни традиции в подготовката на кадри за редица сфери на хранителната, биотехнологичната и туристическата индустрия, коментира зам.-ректорът.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: