Заведение на "Отец Паисий" и съседи водят вече 6-годишна война

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (45)
08:05 / 28.07.2013
12432
Шум от бар "Фабрик" на ул. "Отец Паисий" тормози съседи, живеещи наблизо. Ето какво ни изпратиха на редакционната поща на Plovdiv24.bg потърпевшите пловдивчани:

"Уважаеми Дами и Господа,

Явно вие останахте единствените, които са готови да помогнат на обикновените граждани. Ние също имаме огромна сага със заведение, нашето е "Фабрик". От шест години се опитваме да спим през нощта и делник, и празник. Писахме жалби, сигнали, замервахме, без резултат. Първо се издаде разрешително, при наличие на 4 акта, в абсолютно противоречие на наредбата. После след множество срещи и жалби му се отне и се издаде на друга фирма. Последно на 18.01.2013г. му изтече удълженото работно време.

Входирахме две подписки от общо 40 човека около въпросното заведение. Първоначално РУ на МВР е издало отрицателно становище, след което месец по-късно издава положително. Замерванията, които са представили в район "Централен" са направени на ул. "Патриарх Евтимий" 3, което е срещу общината, а заведението е на ул. "Отец Паисий". Шест месеца район "Централен" мисли дали да се издаде и на края на 03.06.2013 им издаде. От тогава е пак кошмар. Освен музиката със силни баси, което най-дразнещо, отпред се вика, удря се вратата, колите са с музика. Нямаме нощ спокойна. Непрекъснато звъним на полицията. Дори не ми се коментира поведението на районното през нощта. И на нас непрекъснато ни се обаждат за замервания. Замервали сме. Това е абсолютно измиване на ръце. То се прави с предварителна уговорка от няколко дни и никаква не е гаранцията, че те не знаят.

Тъй като явно проблемът е огромен по ЗДОИ поисках справка за една година колко разрешителни са издадени само в район "Централен". Прилагам Ви в прикачения файл отговор (вж снимката). Това ако е нормално, само за една година, не знам в какво живеем. Оправданието, че те трябвало да печелят пари и били работодатели е абсурдно. Все пак и ние работим и плащаме данъци. Защо те да имат правото да работят, а ние не. Професиите ни са много тежки и отговорни, с дежурства. Ако стане някаква грешка, кой ще понесе отговорността, че не сме спали.

С г-н Минев сме входирали съвместно писмо до ОБС Пловдив, за да видят "старейшините" еднаквите реакции и отговори, които не водят до нищо.

Заведението беше физкултурен салон. Оплакваме се, че децата ни няма къде да спортуват, а превръщаме местата за спорт в барове.

Ако желаете можем и да се срещнем да разгледате всички документи.

Благодарим, че само Вие останахте защитниците и Ви има".

Според справката, за която споменава нашият читател, изпратена от район "Централен" на Община Пловдив в отговор на запитване в периода 15.06.2012 - 15.06.2013 г. са издадени 130 разрешителни за удължено работно време.

Репоротер на сайта се свърза веднага с район "Централен".

"Да, запознати сме със случая и даже работим по него. Официалното оплакване на гражаданите вече е входирано при нас и в момента извършваме проверка. Задействана е процедура по замерване на шума, но жалбоподателите отказват да осигурят доспът до домовете си, за да бъде направена. Ако се установи, че шумът е над допустимата норма, собствениците на заведението ще бъдат санкциноирани според общинската наредба, не е изключено ако нещата продължават така, да се стигне и до отнемане на разрешителното на бара", беше подробниятн отговор на зам.-кметът Борислав Стаматов. Той беше категоричен, че  ще съдейства по всякакъв начин на потърпевшите граждани, защото не трябва да се допуска да има хора, потърпевши от шума.


Виж коментарите (45)

Още по темата (215):
16.03.2024 Училищен звънец вбесява пловдивчанка на всеки 40 минути
29.02.2024 Сигнал: Ето го Ада! Минахме през крадци, наркомани и проститутки, но това е "черешката"
10.02.2024 Обрат! Управителка в "Лидл" си признала всичко пред ПОИ
09.02.2024 Живеещи в жилищните комплекси на "Пещерско шосе": Това не може да продължава повече
04.11.2023 Читател: Звукът от това нещо надхвърля 100 децибела, отвратително е
06.10.2023 Сигнал: Кой стои зад този кръчмар, за да си позволява това?
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).