Заседание на регионалния съвет за развитие на Южен централен район

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:45 / 24.06.2014
1512
Днес в Пловдив ще се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен централен район /ЮЦР/ под председателството на Венцислав Каймаканов, Областен управител на област Пловдив.

Заседанието, което е с начален час 10.30 часа ще бъде в сградата на областна администрация Пловдив. 

На него ще присъстват: представители на министерства, областните управители от областите от ЮЦР, кметове и представители на общините от района, представители на синдикални и браншови организации, управителят на Областния информационен център - Пловдив, НПО и представители на академичните среди на територията на района. 

Даниела Опълченска - началник-отдел "СПКРР-ЮЦР" към Министерството на регионалното развитие и Секретар на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, ще представи Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие на ЮЦР за 2013 г. 

Основната цел на доклада е да представи обща картина на изпълнението на плана и да покаже постигнатия напредък по изпълнението на целите и приоритетите на Регионалния план за развитие въз основа на индикаторите за наблюдение.

Представители на Министерството на образованието и науката ще обсъдят с членовете на регионалния съвет за развитие и представителите на академичните среди актуални въпроси, проблеми и очаквания от професионалното и университетско образование и взаимовръзката им с бизнеса.

На заседанието областните управители на областите Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Хасково и Смолян ще запознаят присъстващите с изпълнението на проектите по Публичната инвестиционна програма - "Растеж и устойчиво развитие на регионите" в Южен централен район.

Кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019 ще бъде представена от Валери Кьорленски - артистичен директор на Общинска фондация "Пловдив 2019".

Велизар Петров - управител на Областен информационен център Пловдив, ще представи Националната приоритетна рамка за действие по НАТУРА 2000. Тя представлява механизъм за координация и управление на национално ниво, който цели да подпомогне ефективното управление на защитените зони и да гарантира ефективното използване на наличните финансови ресурси, свързани с Натура 2000. НПРД ще повиши информираността на заинтересованите страни за финансовите възможности, свързани с управлението на зоните по Натура 2000.

На заседанието Атанас Кръстев, председател на синдикален регионален съюз "Подкрепа" Пловдив, ще запознае участниците в регионалния съвет за развитие с проект "Капацитет". Проектът "Капацитет за работа със заинтересовани страни" е финансиран от Норвежка грантова програма 2009 - 2014 г. и се реализира в партньорство с Център за предприемачество и управленско развитие - България. 

Идеята на проекта е да се идентифицират добри практики в работата на съветите и комисиите за тристранно сътрудничество на браншово, общинско и областно ниво.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьор на BMW с брутални действия към колега, просна го на земята...
Грозен скандал между ПП-ДБ и "Възраждане" на Главната, бивш облас...
Последна информация за тримата оцелели след джипа-ковчег от бул."...
Анастас Ангелов, БСП: Болниците да не са търговски дружества
32 лева за вход на човек, ако искате да се разхладите недалеч от ...
Транспортен хаос около Митницата в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).