Засаждат трева на Главната, разпъват и екран за "небесни" филми

Автор: Мариана Панчева
Коментари (8)
17:49 / 21.08.2017
7208
Първият по рода си екран за "небесни" филми ще бъда разпънат в сърцето на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той е част от втория международен фестивал "DroneUp", който ще се проведе от 25 до 27 август на Римския стадион.

"Искаме да задоволим интереса на публиката от миналата година и затова развиваме нова платформа - 13-метров вертикален екран", разказа Петьо Петков, организатор на фестивала. 

По думите му този екран ще е като покрив, издигнат на 5,5 метра височина. 

"Така искаме да покажем филми, снимани от небето с фокус към небето". За удобство организаторите ще засадят трева на Главната, за да може зрителите да полегнат и да се насладят на прожекциите.

Друг нов елемент за фестивала тази година е интерактивния подход - освен красиви филми, снимани с дрон, ще има много музика, танци и шоу. Ще се прожектират филми от 29 държави, разделени в 6 категории - една от която е специално "България". Победители пък ще получат уникалната награда - пътуване до Файорските острови и Гренландия. Ще има и две награди на публиката, която ще гласува на място с линк онлайн.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).