Засаждат 2 милиона цветя в Пловдив през пролетта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:14 / 10.10.2013
2903
2 милиона цветя ще бъдат засадени в Пловдив през пролетта на другата година. За това си намерение разказа пред репортер на Plovdiv24.bg шефът на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев. Той припомни, че с втората мащабна залесителна акция, която ще стартира към края на месеца, над 2000 нови дървета ще станат част от зеления пояс на Пловдив. Освен това, нови храсти, цветя и алпинеуми ще допълнят цветния облик на града.

Акцията ще обхване някои от тепетата в града, част от големите булеварди, някои кръгови кръстовища, Гребната база и изобщо там, където е необходимо.

Дървесните видовете са черен и червен дъб, явор, чинари и акация, а много от новите иглолистни дървесни видове са предназначени за Сахат тепе.

Припомняме, че при първата залесителна акция в Пловдив само за месеците март и април в града бяха засадени множество дървета. Тогава ОП "Градини и паркове" проведоха и няколкоседмична кампания за премахване на паразитната растителност на Сахат тепе. Паважът беше пренареден, изградени бяха нови бордюри, фонтанът изцяло се реконструира, бурените и тревите премахнати.

Поставени бяха и нови пейки, засаден беше райграс. Часовниковата кула беше изчистена и пребоядисана, направен беше алпинеум.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...
Заведение в "Капана" хванато в крачка
Кметът: Поклон пред творците на Пловдив!
Богослов: Напълно логично е митрополит Николай да бъде номиниран ...
Цветелина Пенкова отчете мандата си в Европарламента и се срещна ...
Читателка: Намерена е голяма връзка с ключове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).