Засадиха лимец в двора на ОДЗ "Щастливо детство"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:13 / 06.04.2016
2453
По случай Седмицата на гората децата от ОДЗ "Щастливо детство" засадиха лимец и дръвчета в двора на детската си градина и заявиха, че ще се грижат за тях ежедневно. Акцията се провежда под патронажа на кмета на район "Източен" Николай Чунчуков, който показа как се засаждат тези култури и обясни на малчуганите грижата по тях.

"Дълбоко съм свързан с природата и много се радвам, че имаме малки последователи, които да приучим да се грижат за нея", Чунчуков и поздрави педагозите и децата за тази тяхна инициатива.

Директорът на детското заведение Евгения Попиванова сподели, че ентусиазмът на децата е голям и скоро парковата площ действително ще бъде променена и обновена с помощта на деца, родители и администрацията на района. "Засаждаме днес като пример за надежда и по-добро бъдеще на децата ни"- обяви тя.

На празничната артистична програма се насладиха, както заместник кметовете на район "Източен", така и потребители на стартиралия социален проект "Независим живот - район "Източен" заедно с личните си асистенти. 

 "Социалното включване на тези хора е изключително важно за нас, защото част от тях не са напускали домовете си с месеци, а сега имат възможност да участват активно в подобна проява", подчерта Чунчуков и поздрави екипа на проекта с ръководител Емил Начев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).