Засадиха 30 чинара до Гребната база

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:12 / 27.11.2014
2483
Полагаме огромни усилия за запазване на зелената система на Пловдив. Това каза кметът Иван Тотев при залесителната акция в западната част на парк "Отдих и култура" до Гребната база днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Фактите са категорични - през този мандат годишно в Пловдив засаждаме не по-малко от 2000 дървета, което е изключително много и като видове, и като разнообразие, и като места. За първи път например се прави озеленяване по булеварди - "Санкт Петербург" и "Освобождение". В града ни има булеварди на по 30 и повече години, в средната ивица на които нямаше дървета. 

В парк "Отдих и  култура" днес правим поредната акция. Дърветата се подменят с нова растителност и това е напълно естествено. 

В Пловдив сме свикнали да засадим дървета и те да стоят по 100-120 години. Политиката на много места по света обаче е различна и тя се състои в това растителността да се сменя през по-кратки периоди от време. Тук тази тема е много чувствителна за някои хора, за които животът на едно дърво сякаш е по-важен от човешкия", мотивира се кметът. 

"След бурите тук имаше паднали дървета, затова комисия от 10 души се произнесе кои от тях са опасни и изсъхнали и ги отрязахме. Сега посаждаме 30 чинара, с което се надявам тук да стане един хубав лесопарк", заяви от своя страна шефът на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив
Почина Христо Баев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).