ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заради кабел ЕВН разкопа Стария град, Райна Петрова плаши с глоби
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:45 / 17.02.2010Коментари (10)3484
Ако не беше възмутителна, картинката, която се е ширнала по "Съборна" след църквата "Св. Богородица", щеше да е покъртителна, видя нашият репортер.

"От две седмици тротоарът , който това лято беше уж ремонтиран, е не само разкопан, но и необезопасен по никакъв начин. Положиха кабели и вече цяла седмица никой не работи. Мръсно, кално и опасно..." - изля тази сутрин възмущението си в писмо читател на Plovdiv24.bg.

От трансформатора на ЕВН дълбоко изкопаният ров тръгва нагоре, без да е пощаден и сантиметър от тротоара. Купчините пръст са нахвърляни безобразно, има изпочупени плочи. Пред входовете на домовете са сложени дървени скари, за да не паднат хората в ямите. Така е чак до ул. "Стоян Чалъков".

"Повече от две седмици е така. Дойдоха, за един ден разкопаха всичко и го оставиха. Това сякаш не е Стария град, а Пакистан, сякаш сме в някаква окопна война... След десетина дни се върнаха, сложиха кабела и пет дни пак ги няма никакви", оплака се собственикът на антикварен магазин Димитър Попов, който на всичкото отгоре е и материално ощетен, защото достъпът на клиентите му е затруднен. При прекъсването на пътя пък сe отворила голяма дупка. Очаквало се скоро някой да пропищи, че си е счупил колата. 

"Един месец е срокът, в който, след като разкопае, фирмата трябва да възстанови настилката. Нужно е време, за да улегне пръстта и ремонтът да стане качествен", обясни процедурата по принцип кметът на район "Централен" Райна Петрова.

След като провери конкретния случай и видя за какво точно става дума, тя промени тона: "Разрешителното е издадено на фирма "Електролукс". Разговарях с тях и настоях веднага да възстановят тротоара. Ако не го направят, ще ги глобя."

Междувременно подобен сигнал получихме и от район "Северен". Една от малкото улици, асфалтирани през последните 10-ина години - "Петрохан", както и тротоарът от едната страна на пътя, преди около седмица е разкопана за ВиК ремонт. В момента калта се разнася из целия район, а преминаването по не особено широката пътна артерия е изключително затруднено както за пешеходците, така и за автомобилите. Заради едномесечния срок за възстановяване на настилката обаче, фирмата не е в нарушение и улицата ще бъде потънала в кал и в предстоящите седмици.



(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 17
04.10.2010 »
04.08.2010 »
02.07.2010 »
16.03.2010 »
15.03.2010 »
13.03.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
По всички входящи граници на България спешно трябва да се монтират билбордове с надпис "ТУКА Е ТАКА". Да не се плашат хората като влизат в страната.
+1
 
 
Извинете, но след като УСЛОВИЯТА СА ТЕЖКИ И ЗИМНИ и поради това срокът за възстановяване е един месец, кой по дяволите разрешава разкопаване при тези условия, a? И какви са тези срокове – ние да не сме на къра, че чакаме един цял месец някой да засипе някаква дупка насред града? Само изключително малоумен администратор, ама наистина трябва да е прост като слонова кост, дали е общински или районен - все тая, може да допусне напълно безпричинно окопна война и тотална разруха на един цял квартал в продължение на един месец, при това напълно законно! Това е толкова примитивно, безхаберно и направо гнусно отношение към хората и бизнеса в града. Не може някакви фирми да развиват дейност, тероризирайки други фирми и хора. Защото описаният по-горе случай е терор. И показва пълен хаос и беззаконие. Както и липса на какъвто и да е ефективен контрол и опазване на общинската собственост.
+2
 
 
Колкото и да трамбоваш, пак няма да е улегнала пръстта. Преди няколко години беше завършена една бензиностанция, падна яко трамбоване, спешно асфалтиране. И сетне при първия голям дъжд пръстта се слегна, асфалтът се разчупи, отвориха се дупки, мани,мани...Който е копал, чупил, е длъжен да оправи всичко, барабар с последствията за прилежащата територия! Нали прпищяха по медиите, че вече по план, съгласуван с ВиК и ЕВН ще ремонтират улиците! Какво става на практика? Мижи да те лажим!
на 17.02.2010 г.
0
 
 
Рени,тук в Европа не чакат да улегне пръстта,трамбоват и т.н.Трябваше да помислиш за това преди да дадеш разрешителното.
0
 
 
Ега ти и кметицата. Вместо да ги одруса с някоя голяма глоба и да прибере малко пари в хазната на кметството, тя срещу съответната комисионна в джоба се превръща в адвокат на фирмата разкопала града. Евалла Райне! Още малко остава до края на мандата. Използвай го....
0
 
 
аз мисля че не сте разбрали правилно думите на госпожата... на пръста и трябва време да почине и да отлежи иначе не фаща плочки повдига ги и после ги чупи
+1
 
 
Анонимен,тези машини са познти на всеки ,но за съжаление се използват само там където има контрол.Всъщност къде ли общината осъществява контол в подобно направление?
+2
 
 
Райна Петрова; "Разговарях с тях и настоях веднага да възстановят тротоара. Ако не го направят, ще ги глобя." ....!??! Браво Райне, БРАВО!!! Чакай още! След 6 месеца пръстта ще се е слегнала още и ремонтът ще бъде съвсем по европейски!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Бюджет 2024
Бойни спортове
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: