Запуснат парк до Братската могила става най-атрактивната зона за отдих в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
23:15 / 11.09.2016
21815
Запуснатият парк Розариума до Братската могила ще се превърне в най-атрактивната зона за отдих в Пловдив. Обновяването му стартира тази есен, след като Общинският съвет одобри схемата за благоустройство. 

Инвестицията е 340 000 лева и средствата са отпуснати на район "Западен", обяви кметът Димитър Колев. 12 декара в парка ще бъдат облагородени до неузнаваемост. Проектът предвижда изграждане на две големи детски площадки с 18 съоръжения за игра.

Те включват пирамиди за катерене, за висене, за балансиране, както и люлки, пързалка и тематична къщичка, в която хлапетата да се забавляват. "Предвидили сме 10 маси с по две пейки за всяка, където хората да си правят пикници. Ще има 5 дървени беседки и 2 барбекюта", разказа кметът на "Западен". 

Входната алея е откъм новата зоологическа градина и се разширява. Тя ще бъде насипана с трошен камък, за да се запази естествената й среда. Целият парк ще има ново осветление, а също и волейболно игрище.

"Предвиждаме разширение на площадката за разходка на домашни любимци, както изграждане на чешма", допълни Колев. 

За да започне всичко това, е нужна санкция на местния парламент. Очаква се това да стане тази седмица. 

"След като изтекат всички срокове и влезе в сила решението, започваме процедура за избор на изпълнител. Надявам се през есента да започнем поетапно изграждане на атракциите, а напролет Розариумът да е изцяло завършен", каза Колев. 

В момента паркът е избуял в треви, но е и много посещаван при хубаво време. След благоустрояването му се очаква хора от целия град да се стичат в него.


Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).