Запознайте се с най-скандалните бандити в Пловдив и региона

Автор: Георги Василев
Коментари (5)
14:12 / 29.05.2020
36748
Скандалните апаши Григор Алексиев и Борис Атанасов днес се изправиха пред окръжния съд в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Срещу двамата рецидивисти са повдигнати обвинения за няколко от най-любопитните кражби в Пловдив и региона от последните години. Въоръжени с клещи, отвертка, лозарска ножица, ножица за рязане на метал, чук и кози крак, двамата са отнели или направили опити да отнемат чужди вещи на обща стойност 106 003 лева.

Според прокуратурата именно тези подсъдими са извършителите на наглата кражба от хранителен магазин в село Марково от началото на 2018 година, когато апашите направиха дупка в стената, за да влязат вътре. Тогава крадците в продължение на три часа включвали и изключвали тока от уличното табло, за да може охранителните датчици да изпращат грешна информация до СОТ-а.

Днес в съдебната зала беше разпитан собственикът на търговския обект в Марково Емил Славов. Той разказа че двамата са пробили металната конструкция и термопанела на магазина и са проникнали от единственото място, където няма стелажи. Апашите свили компютри, цигари за 3000 лева и записите от охранителните камери и духнали, а Славов научил за случилото се от доставчиците на хляб, които дошли на следващата сутрин. Мястото на дупката било прикрито с рекламни бурета, за да не бие на очи.

Оказа се, че Емил Славов не е единственият човек, който е заварил магазина си с дупка в стената. Подобна съдба споделя и пловдивчанинът Николай Рангелов, който върти малко метално магазинче за алкохол и цигари на пазара в квартал Гагарин. Той също беше разпитан като свидетел по делото.

"В деня на кражбата имаше работещ сот и 6 видеокамери. Аз понякога давам нощни смени в магазина, но към полунощ си тръгвам, за да почивам. Беше 25 февруари 2018 година. Започнах работа към 19 часа и към 12 през нощта реших да се прибирам. Около 3 часа ми се обадиха от фирмата за частна охрана, че има проблем в магазина. Живея наблизо и веднага отидох. Обиколихме и видяхме, че отзад има изрязана в ламарината дупка. Вдигнах щората и видях, че всичко в магазина е разхвърляно. Викнахме полиция. На записите се виждаше мъж с маска, който лази по пода. После говори по телефона, взема ваучери за мобилни оператори, пари, оборота от касата, монетите от кафе машината и цигари. След това започнал да закрива камерите. Имах 200 стека цигари за около 12 или 13 хиляди лева. Останаха ми само 2-3 кутии“, разказа Рангелов пред съда.

Твърденията му бяха потвърдени от двамата патрулиращи полицаи, които се отзовали на сигнала. Те също бяха разпитани.

Делото продължи с разпити на други свидетели.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).