Започват проверки във всеки автобус в Пловдив: Бойкотират ли шофьорите новата система?

Автор: Васил Динев
Коментари (21)
13:28 / 05.04.2016
14164
Повече от 3 часа са продължили разговорите между представители на Общината и мениджъра на Транспортния проект от страна на испанската фирма "Индра", научи Plovdiv24.bg. Ето какво съобщи за читателите на сайта ни заместник-кметът Златин Велев:

Има ли саботаж от страна на шофьорите?

"Имаме проблем и това е ясно за всички. Установено е, че шофьорите не се чекират, но имаме спорове по чия вина е това - дали го правят нарочно, или системата не им позволява да го сторят. 

Затова се тръгва на проверки във всеки автобус, като ще бъде съставян протокол - умишлено ли не е въведен индивидуалният код, или не. 

При старата система дежурните диспечери вкарваха всичко в нея, докато сега шофьорът трябва да се чекира и да набере номера на линията, по която тръгва да се движи. 

Ако не го направи, системата няма как да разпознае, че даденият автобус се движи". 

Електронните табла:

"Таблата досега работеха само когато "уловят" приближаващ се автобус. От утре дори когато нямат информация за такъв автобус ще изписват поне датата и часът, а няма да стоят "черни". 

Кога ще започне продажбата на билети от новите устройства?

"Чакаме системата да бъде регистрирана от НАП и автоматите да започнат да продават електронните билети. "Индра", които са правили подобни проекти в много градове, казаха, че е нормално да има преходен период и дадоха за пример Тенерифе, където преходният период на преминаване от едната система към другата е бил 6 месеца".

Къде можем да закупим билети и карти?

Шест бюра трябва да започнат продажба на карти и билети с чип. Операторите са обучени и очакват техниката да се активира. Гишетата се помещават в петте районни кметства - "Централен", "Западен", "Тракия", "Южен" и "Северен". 

Шестото е на "Байкал" до Сточна гара, тъй като кметството на район "Източен" ще се мести скоро в бившия хотел на Ванко 1 на "Цариградско шосе", където се намират и двата центъра за управление на градския транспорт и на трафика. Там обаче засега не е разкрито бюро. 

Докато чакат новата система, пенсионери и ученици вчера извиха опашки за карти от старите образци. Продължава и продажбата на билетчета в рейса.


Виж коментарите (21)

Още по темата (1006):
29.04.2024 Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).