Започва събиране на опасни битови отпадъци в "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:42 / 26.10.2016
1902
Стартира есенната кампания за събиране на опасни битови отпадъци чрез мобилен събирателен пункт в пловдивския район "Северен". Кампанията е организирана от Община Пловдив, припомни кметът на района Ральо Ралев.

Основните групи опасни отпадъци, които ще се приемат на пункта са: живак и живакосъдържащи уреди (с изключение на луминесцентни лампи); лакове и бояджийски материали; домакински препарати; масла и замърсени опаковки - опаковки, съдържащи опасни вещества; маслени филтри, спирачни течности и антифриз; фармацевтични продукти - лекарства с изтекъл срок на годност.

Жителите на район "Северен" могат да предават опасните отпадъци на 27.10.2016 г. на събирателния пункт на кръстовището на ул."Победа" и ул."Димитър Стамболов", в близост до автогара "Север" и магазин "Лидъл" от 13:45 до 16:30 ч.

"Призовавам повече жители на района да се включат в кампанията, като изчистят домовете си от опасните отпадъци по най-добрия за природата начин", коментира Ралев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Един от най-великите изпълнители за всички времена е на почивка в...
Днес деца от цялата страна се събират в Стария град
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).