Започва проектирането на нови улици и пътни обекти в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (50)
14:48 / 11.10.2012
9049
Започва проектирането на нови улици и пътни обекти в Пловдив, подробности за които Plovdiv24.bg вече нееднократно писа. Фирма "Пътконсулт 2004" ООД е определена за изпълнител на обособена позиция "Основен ремонт и разширение на булевард "Коматевско шосе" в обхвата на Община Пловдив от ул. "Александър Стамболийски" до входа на квартал "Коматево" и реконструкция и разширение на бул. "Пещерско шосе" в участъка бул. "Копривщица" до улица "Явор" от обществена поръчка с предмет "Проектиране на основни ремонти и ново строителство за улици от първостепенна улична мрежа на град Пловдив по обособени позиции". Стойността на проектирането на тези два обекта е 115 200 лева ДДС.

За изпълнител на втората позиция от поръчката "Реконструкция и разширението на булевард "Васил Априлов" в участъка от кръстовището на Централна гара до булевард "Шести септември" и продължението на улица "Проф. Цветан Лазаров" като елемент на първостепенна улична мрежа" съгласно предварително обявения критерий за оценка на офертите "икономически най-изгодна оферта" е класиран "Балчев" ЕООД. Цената е 195 000 лева с ДДС.

"Вектор Бул" ООД е избран за изпълнител на обособена позиция "Пробив на водна палата - Транспортен възел на две нива за връзка на бул. "Цар Борис III Обединител и бул. "Марица-юг" и основен ремонт на бул. "Руски" в участъка от кръстовището на Централна гара до бул. "Шести септември". Стойността на това проектиране е 225 240 лева с ДДС.

"Реализирането на част от обектите ще стартира още през следващата година. В този мандат за първи път Община Пловдив планира реконструкция на улична мрежа след създаване на проектна готовност. Това ще доведе до по-ясни срокове и точни цени за всеки обект, коментира Иван Тотев. Изпълняваме поетите ангажименти да работим планово и да създадем проекти, които да се реализират", допълни още кметът на Пловдив.

До 15 дни се очаква да бъде обявена процедурата за проектирането на булевард "Северен", както и на система за велоалеи в целия град.

Договорите с избраните фирми ще бъдат подписани след изтичане на законоустановения срок за обжалване.


Виж коментарите (50)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).