Започва пробното оценяване на учителите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:49 / 14.04.2007
1057
В края на месеца ще има окончателно решение за диференцираните заплати и ясни критерии за оценяването на учителите. В 27 училища в Пловдив, Шумен, Казанлък и Троян от понеделник започва пробно оценяване на учителите, съобщи просветният министър Даниел Вълчев. Избраните училища са представителна извадка за страната. Сред тях има начални, основни, средни общообразователни, помощни, профилирани, професионални и професионални училища, детски градини и обслужващи звена. Апробацията трябва да приключи до около 25 април.

Комисия от директора, помощник директора и учители ще оценяват колегите си как планират и провеждат уроците, използват ли компютри, работят ли с педагогическия съветник и с деца от малцинствата или със специални потребности. Бонусите на педагозите ще зависят от това дали са ангажирани в извънкласни форми и как общуват с родителите. Най-много точки ще носят професионалните награди и показателите, избрани от самото училище. От 1 юли 96 000 учители трябва да получават диференцирани заплати. На изявените педагози се падат около 70-80 лв. на месец. Информацията е на вестник "Сега".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).