Започва най-красивият пловдивски фестивал 

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:07 / 30.07.2018
8722
Днес започва 24-ият Международен фолклорен фестивал - Пловдив 2018. Проявата се организира по традиция от община Пловдив, като част от календара на културните събития на града и през годините се е превърнала дългоочакван празник за жителите и гостите на Пловдив и региона в горещите летни дни. В изданието от 30 юли до 3 август в Пловдив участват представителни фолклорни състави от десет държави – България, Грузия, Индонезия, Македония, Мексико, Словения, Украйна, Франция, Холандия, Чехия.

Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от "Дом Левски", ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. "Стефан Стамболов", където ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с вечерни представяния на участниците на сцената  на Античния театър от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.

Церемонията по откриването на ХXIV Международен фолклорен фестивал е довечера от 20 часа на Античния театър.  На същата сцена в последната вечер - 3 август, от 20 часа ще се състои гала-концертът и церемонията по официалното закриване на събитието.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).