Започва набирането на предложения-номинации за "Награда Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:43 / 31.03.2020
1218
От 1 до 15 април започва набирането на предложения-номинации за удостояване с "Награда Пловдив“ на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или културен факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирани през предходната година или за цялостен принос. 

Предложенията за присъждане на Награда "Пловдив“ и на Специалната  награда "Пловдив“ се внасят от името на културни институти, образователни институции, неправителствени организации, медии, издателски къщи, културни оператори, други юридически или физически лица. 

Предложенията се изготвят по образец (Приложение №1 и Приложение №2) и се подават в електронен вид на e-mail адреса на отдел "Култура, археология и културно наследство“: culture@plovdiv.bg. 

В случай, че има приложения, които не могат да бъдат изпратени на електронна поща, същите следва да бъдат входирани в деловодството на Община Пловдив (пл. "Ст. Стамболов“ №1) с кореспондент "Отдел "Култура, археология и културно наследство“ до 15 април.

Предложения, постъпили след посочения срок, не се разглеждат. Документите - Приложение №1 и Приложение №2 и Статута могат да бъдат изтеглени от страницата на Община Пловдив.

Според утвърдения Статут на Награда "Пловдив“, специалистите в отделните комисии отличават един творец или колектив от номинираните във всеки от следните  12 категории:

1. Художествена литература и хуманитаристика;

2. Художествен превод;

3. Журналистика в сферата на културата;

4. Архитектура и естетизация на градската среда;

5. Музика

6. Танцово изкуство;

7. Театър;

8. Изобразително изкуство;

9. Аудио визуални изкуства и фотография

10. Опазване на културното наследство и съхраняване на паметта;

11. Произведение на изкуството, предназначено за деца;

12. Съвременни мултижанрови изкуства. 

В новия Статут е включена за първи път и възможност за удостояване със специална награда "Пловдив" за изключителни постижения и цялостен принос  в областта на изкуството и културата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).