Започнаха нов паркинг за 40 автомобила в "Западен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
13:43 / 18.04.2016
4839
Изграждането на нов паркинг започна в "Западен". Той се намира на улиците "Царевец" и "Дрян" и ще осигури паркоместа за 40 автомобила.

Символичната първа копка направиха кметът на район "Западен" Димитър Колев и неговият заместник Нонка Симеонова. Официалният старт на изграждането на съоръжението бе уважен от кметовете на "Източен" и "Северен" Николай Чунчуков и Ральо Ралев и директорът на "Градини и паркове" Стоян Алексиев.

Паркингът ще е разделен на три, като част от него е пред блока на улица "Дрян" с номера от 2 до 6, а друга - пред "Царевец" 30. При неговото изграждане няма да бъдат премахвани дървета, а сега съществуващата градинка ще бъде изцяло запазена. 

"Паркингът е по желание на жителите тук. Аз самият отдавна съм замислил неговото изграждане и сега настъпи моментът той да бъде направен. Надявам се след като бъде готов да се облекчи проблемът с паркирането в този район, който е изключително натоварен заради близката болница", заяви след първата копка кметът на "Западен" Димитър Колев.

Той припомни, че само за миналата година в района са разкрити над 200 изцяло нови паркоместа.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).