Започна преасфалтирането на бул."Никола Вапцаров"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
14:05 / 09.05.2013
8790
Със символична първа копка кметът Иван Тотев и кандидат-депутатът от ПП ГЕРБ Валентин Василев дадоха старт на преасфалтирането на бул. "Никола Вапцаров" в "Южен", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Голямата пътна артерия ще се ремонтира поетапно. Затворена за движение първоначално ще е само едната лента на южното платно в отсечката от бившето заведение "Камела" до кръстовището с ул. "Димитър Талев", а след подмяната на водопровода следва преасфалтирането на цялото трасе. Докато тече процесът по поставянето на новата настилка, движението ще се осъществява в северното платно, което пък ще бъде реконструирано след южното, уточни градоначалникът.

По думите му реконструкцията на "Никола Вапцаров" стартира точно от това място, защото точно в този участък непрекъснато стават ВиК аварии.

"В този мандат Община Пловдив полага огромни усилия за Южен", тъй като този район беше най-изостанал в годините на предишните управления на града. През миналата година за ремонт на вътрешноквартални улици най-много средства бяха заделени именно за този район. Сега, освен че стартираме процедурите по преасфалтиране на Коматевския възел, Общината прави и разчети за допълнително финансиране от 200 000 лв. за ремонта на част от ул. "Братя Бъкстон", отбеляза на мястото Тотев. Той изказа благодарност за добрата работа на ВиК в града. 

Градоначалникът припомни още за проектите за реконструкцията на ул. "Даме Груев" и продължението на бул."Македония". Очаква се през тази година да бъде преасфалтиран и пътят за Овщарския институт.

На първата копка присъстваха кандидат-депутатите от листата на ПП ГЕРБ, районният кмет Людмил Русанов, гости и граждани. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (10)

Още по темата (413):
07.12.2023 Заместник-кмет на Пловдив заговори за черен списък с фирми
20.09.2023 Дупка зейна на бул. "Шести септември" в Пловдив
21.06.2023 ВиК проверява за по-сериозен проблем заради пропадането на асфалта на кръстовище в Пловдив
21.06.2023 Дупка гълта автомобили на възлов булевард в Пловдив, сеирджии снимат
27.10.2022 Дупка на една от най-натоварените пътни артерии в Пловдив
06.10.2022 Въоръжете се с търпение! Брутално задръстване на възлово място в
Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).