Започна безсрочна стачка в ДАИ Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
09:50 / 27.03.2024
4837
Безсрочна ефективна стачка започнаха служителите от ДАИ - Пловдив. Стачката е част от националния протест в системата на ИА "Автомобилна администрация" в цялата страна, съобщи за Plovdiv24.bg Александър Иванов, председател стачния комитет и председател на Фирмена синдикална организация към КТ "Подкрепа".

Инспекторите и служителите са на работните си места и извършват минимален обем работа по обслужване на клиенти, издаване на административни актове и документи, съгласно арбитражното споразумение. Иванов посочи като пример изпитите на кандидат-шофьорите, където от 100 души, явили се на практически изпит, ще бъдат изпитвани най-много един-двама, а на теоретичния - една група. Останалите ще бъдат отложени за друга дата. 

Безсрочната ефективна стачка е следствие от провалените преговори на синдикатите с ръководството на ИА АА, които приключиха без успех на 22 март. На практика не се изпълниха поетите ангажименти в подписаното стачно споразумение, коментира Александър Иванов. Ако и сега не се постигне консенсус, автомобилните инспектори ще спрат напълно работа.

Исканията на служителите са за равно възнаграждение за изпълняващите еднакви функции и заемащи еднакви длъжности; увеличаване на основните работни заплати с 30%; назначаване на поне още 200 инспектори за пътен контрол, служители за административно обслужване и такива с юридическо образование; осигуряване на качествено работно и униформено облекло на всички работници и служители; подобряване условията на труд, обновяване на материалната база и осигуряване на модерно и качествено техническо оборудване.

Виж коментарите (1)

Още по темата (1):
01.04.2024 Недоволство в ДАИ Пловдив - искат повече пари и нови униформи
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непреходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...
81-годишен шофьор блъсна жена в Пловдив
Повдигат обвинение на шофьорката, ударила на пътя две момичета от...
НАП установи нарушение в детски център в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).