"Западен" ще бъде координатор на национален проект "Светът като детска площадка"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:51 / 19.07.2013
1630
Това бе основната тема, която обсъдиха на среща кметът на района Десислава Желязкова с Даниел Барриенто от Малага Испания, председател на AIESEC за България /световна студентска организация, която чрез своите проекти, стажантски програми, конференции и обучения, помага на младите хора да развиват своя потенциал/. Конкретният повод за срещата бе стажантската програма "Светът като детска програма 2013", която се реализира в момента в Пловдив. На срещата присъства и Димитър Димитров, председател на организацията за Пловдив. Заедно посетиха ЦДГ "Рая" в район "Западен", където студентите-стажанти по проекта работят тази седмица. 

От своя страна стажантите изразиха задоволството си от съпътстващата програма, чрез която са им били организирани екскурзии до София, Велико Търново, Хасково, Златоград, посетили са и културни събития в Пловдив. 

Желязкова и гостите обсъдиха идеята през 2014 година проектът да се реализира и на национално ниво и с повече участници. Предложено бе всяка една община, в която се включи в програмата, да подготви културен календар и посочи туристически обекти, които да бъдат посетени от гостите. Решено бе район "Западен" да бъде координатор на националния проект. 

През 2014 година ще се опитаме да реализиране проект за училищата на екотема, като първи в програмата ще се включат учебните заведения намиращи се на територията на район "Западен", коментира след срещата Желязкова. 
"Светът като детска площадка" е стажантска програма за млади хора-студенти от различни страни, която се провежда за втори път в Пловдив. В програмата тази година се включиха 6 студенти по журналистика, лингвистика, физика, електроинженерство от Казахстан, Армения, Литва, Украйна и Хонг конг. 

Те работят на 6-часов работен ден в шест пловдивски детски градини - ЦДГ"Елица", ЦДГ "Светла" и ЦДГ "Рая" от район "Западен", ЦДГ "Наталия" от "Източен", ЦДГ "Бреза" от район "Северен" и ЦДГ "Зорница" от район "Южен".

Към момента AIESEC има представителства в 110 страни и в над 2100 университета в света. Тя е с 64 годишна история и всяка година предлага над 10 000 професионални стажантски позиции на 60 000 студента от различни страни.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).