Заместник-кметът Тодор Чонов предлага градските автобуси в Пловдив да са с летни разписания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:33 / 15.05.2023
3954
С внесеното в Общинския съвет предложение за летни маршрутни разписания на градските автобусни линии се оптимизира действащата транспортна схема, без да се намалява необходимият минимален брой превозни средства за изпълнение на услугата. Това заяви заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов преди предстоящата сесия на Общинския съвет в четвъртък.

За намерението на Община Пловдив Plovdiv24.bg съобщи наскоро, когато проектът за предложение беше качен на сайта на местната администрация за предложения от страна на гражданите.

Летните разписания не са новост за Пловдив, а утвърдена практика от години. Съобразени са с намаления пътникопоток през месеците, когато учениците са във ваканция, а повечето от работещите пловдивчани – в отпуск. Общинските специалисти, изготвили сегашното предложение, са взели предвид именно данните от направените до момента обследвания за броя на пътниците, ползващи услугите на масовия обществен градски транспорт, както и множеството ремонти на пътната инфраструктура.

Чонов напомни, че заради ковид пандемията от 2020 година насам разписанията бяха намалявани и частично възстановявани с временни заповеди, но не възвърнаха изцяло обема, заложен в общинската транспортна схема. Ако общинските съветници приемат внесеното предложение, броят на автобусите ще се запази почти като този в момента, но това ще се официализира с колективно решение.

"Категорично отхвърлихме искането на превозвачите за допълнително намаление на превозните средства през лятото, защото това рязко би влошило качеството на транспортната услуга“, каза заместник-кметът.

Междувременно вносителят в лицето на кмета Здравко Димитров прие направеното в транспортната комисия предложение летните маршрутни разписания да важат за периода от 15 юни до 15 септември.

Експертите на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта“ разработват за есента нови по-удобни и адекватни маршрутни разписания на градските автобусни линии.

Виж коментарите (1)

Още по темата (1005):
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
14.04.2024 Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).