Зам.-директорът на полицията Баненкин излиза в пенсия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:57 / 30.07.2010
5154
Зам.-директорът на полицията Валери Баненкин е подал молба за пенсиониране. Директорът на полицията старши комисар Тодор Чонов потвърди информацията и съобщи, че решението е на самият Баненкин. "От началото на годината 110 служители са си подали заявления за пенсиониране. Повечето от тях са навършили необходимия стаж за пенсия, а има и такива, които се поддават на злонамерени слухове, въпреки че министърът на вътрешните работи бе категоричен, че социалните придобивки на полицаите няма да бъдат отнети", коментира Чонов.

В полицията се носят слухове, че на зам.-директора е било подсказано, че му е време да излезе в пенсия, но той самият не бе открит за коментар. Според запознати се очакват още смени в ръководния състав на дирекцията, като рокадите ще засегнат някои градски и извънградски районни управления. Все още не е ясно кой ще заеме овакантения пост, но много вероятно е това да бъде началникът на "Криминална полиция" Костадин Баков. "Баненкин има 1 месец предизвестие, в това време ще вземем решение. Имам няколко кандидатури, предстои да взема решение", заяви ст. комисар Чонов.

Валери Баненкин има 25 години стаж в системата на МВР, като голяма част от кариерата му е преминала в групата "Тежки престъпления". Участвал е в разследванията и разкриването на много от убийствата, станали на територията на Пловдив и областта. Преди няколко години той получи отличието "Полицай на годината". По времето на генерал Валентин Петров бе началник на "Криминална полиция", а след като начело на областната дирекция застана Ангел Рангелов, Баненкин бе назначен за началник на служба "Полиция". След промените в Закона за МВР стана зам.-директор.

Криминалистът няколко пъти е бил на косъм от директорския стол. Въпреки че съвместната му работа с директора Ангел Рангелов започна със сериозен конфликт между двамата, малко преди да се пенсионира самият Рангелов го предложи за директор на министър Цветанов. По времето на управлението на НДСВ името му също бе спрягано като евентуална кандидатура за директорския пост.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...
Предприятие обясни разликата между "Разфасовка от птиче месо" и "...
Майка на загинал моторист: Сам поиска да дари органите си, ако с ...
Брутални сцени в църква в Пловдив, раниха полицай!
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).