Заловиха домашно куче на детска площадка в "Западен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
17:18 / 29.08.2012
6778
Специалисти от район "Западен" в Пловдив съставиха днес акт на гражданин, който е разхождал кучето си на нерегламентирано за това място. Домашният любимец е бил заловен на детска площадка. За това нарушение Наредбата за опазване на околната среда предвижда глоба за стопанина на кучето между 100 и 500 лева. 

Актът е съставен по време на внезапна проверка тази сутрин от 7,30 часа, извършена на територията на целия район. Това е втората за този месец, но със заповед на районния кмет Десислава Желязкова такива ще се правят все по-често и внезапно. Проверките са провокирани от писмени и устни сигнали на граждани и ръководства на учебни и детски заведения, уточни Желязкова. Ще се проверяват дворовете на училищата и детските заведения, детските площадки, парковете и алеите, предназначени за разходка на граждани.

Тази сутрин са проверени ОУ "Т. Каблешков", паркът и детската площадка в центъра на кв. Прослав, ОУ "Елин Пелин", ОУ "Васил Петлешков", пешеходната алея на бул. "Свобода", междублоковото пространство на бул. "Копривщица" и ул."Копривките" /Еталонна градина/, градинката между ул. "Звезда" и Пещерско шосе. Проверяват се и местата обособени за свободно разхождане на кучета, които са три на територията на района. Проверките включват и изрядността на регистрационните документи на домашните любимци.

По време на днешната проверка на няколко места в района се констатирани масова популация на котки, добави районният кмет. Това са на ул. "Дрян", на две места на ул. "Ген. Колев" и на ул. "Копривките". Направено е предписание до Зооветеринарния комплекс за обезпаразитяване на животните и връщането им отново по местата.

Виж коментарите (14)

Още по темата (70):
29.11.2023 Първо обещание на Русинов: Ще вземем мерки за бездомните животни
12.03.2023 Глутница кучета скита в района на бившата Ботаническа градина в Пловдив
11.12.2022 Глутница от бездомни кучета тормози квартал в Пловдив
29.04.2022 Пловдивчанин: 15 бездомни кучета ме наобиколиха и не можех да мръдна
03.10.2021 Община Пловдив създава център за хуманно отношение към животните
02.04.2021 В Деня на бездомните животни от общинския приют раздават подаръци за всяко одомашнено куче
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).