Захари Георгиев разговаря с работещи в железопътния транспорт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:28 / 24.10.2007
2440
Дошъл съм да чуя вашето мнение за проблемите между местното самоуправление и специализираните институции, каза кандидатът за кмет на Коалиция за Пловдив Захари Георгиев пред служители на БДЖ и „Железопътна инфраструктура". През обедната почивка той разясни основния аспект в програмата си - бързо развитие на града чрез надеждни инвестиции и икономически растеж чрез високотехнологични производства. Така ще се осигурят нови работни места за нашите деца. Кандидатът на левицата сподели със събралите се идеята за създаване на интермодален терминал, чието предимств е в съчетаване на трите вида транспорт - по въздух, суша и ЖП.

Друго основно предизвикателство е обезшумяването и безопасността на пространствата около жп-гарата в Пловдив. Повечето хора са избрали удобствата на града, каза Георгиев, но напоследък те ни се изплъзват - дупки по улиците, липса на паркове, разбити тротоари, което затруднява майките с колички и хората, които трудно се придвижват. Ако се изискват пари целево от фондовете на Европейския съюз и ако финансовите средства се използват по предназначение, нещата могат да се променят, каза той. Подкрепата на местната власт е да покажеш отношение и към духовния живот на хората, каза кандидатът. Съжалявам тези, които имат пари, но са същевременно бедни духом. Общината има нужда и от контрол от гражданите, чрез създаване на телефон, на който хората да звънят при оплаквания и периодично да се проверява дали са взети мерки по проблема.

Работниците питаха Захари Георгиев за заменките, направени на последната сесия на общинския съвет, за газификацията на града, за промяна на статута на междублоковите пространства, за чистотата на Пловдив и за завършването на завод за отпадъци. На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници от Коалиция за Пловдив Николай Радев, Ангел Петров и Стефан Таушанов.


Виж коментарите (0)

Още по темата (518):
24.01.2009 Юруков: Бареков ми предложи медиен комфорт срещу издигането на олигарх за кмет на Пловдив
31.12.2007 Няма да има досъдебно производство за купуване на гласове в Пловдив
10.12.2007 Захари Георгиев обвини за провала предизборния си щаб
12.11.2007 Йордан Бакалов: 40 са съветниците на СДС в областта
09.11.2007 Отложиха делото на партия "Ред, законност и справедливост"
09.11.2007 34 станаха жалбите срещу изборните резултати
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).