Захари Георгиев: Комитетът на Гранитски е измислица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:31 / 18.06.2007
3981
Инициативният комитет от интелектуалци за подкрепа на следващ мандат на успешните кметове в страната е виртуална измислица. Иван Гранитски няма никаква политическа представителност и мнението му, че Иван Чомаков е успешен кмет на Пловдив, е лична позиция. Това коментира лидерът на пловдивските социалисти и народен представител от левицата Захари Георгиев по повод заявената от кръга около Гранитски покрепа за трети мандат на досегашния пловдивски кмет.

Създаването на инициативни комитети за обществена подкрепа е нормално при местни избори, но от хора, които живеят по места, а не прекарват времето си в софийските кафенета, каза още Георгиев, който преди дни публично определи себе си като достоен кандидат - кмет. Той подчерта, че процедурата за номиниране на кандидати за кметове на левицата е ясно дефинирана от ВС на БСП и не допуска задкулисни маневри при подбора и издигането на кандидатурите.

Георгиев уточни, че някои десни политици използват умело действията на кръга около Гранитски. Независимият депутат Мария Капон и пловдивският районен кмет Даниела Желязкова искат да слязат от файтона на управлението, в което участват, и да избягат от отговорността си за подкрепата на Иван Чомаков за кмет, подчерта Георгиев. Той определи като изключително несериозно желанието им да се разграничат от Чомаков с мотив, че е станал кандидат на левицата. Според лидера на пловдивските социалисти следващите местни избори трябва - цитирам - да изкоренят модела на феодално местно управление, пример за каквото е и Пловдив. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (0)

Още по темата (518):
24.01.2009 Юруков: Бареков ми предложи медиен комфорт срещу издигането на олигарх за кмет на Пловдив
31.12.2007 Няма да има досъдебно производство за купуване на гласове в Пловдив
10.12.2007 Захари Георгиев обвини за провала предизборния си щаб
12.11.2007 Йордан Бакалов: 40 са съветниците на СДС в областта
09.11.2007 Отложиха делото на партия "Ред, законност и справедливост"
09.11.2007 34 станаха жалбите срещу изборните резултати
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).