Загиналият при пожара в "Тракия" е учител в Селскостопанската гимназия в Садово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:13 / 17.08.2018
20463
Учители от Селскостопанската гимназия в Садово не могат да повярват, че загиналият при пожар в дома си в Пловдив е техният колега Антим Мърцев. Той издъхна в жилището си в квартал "Тракия" пред очите на съпругата си Мариана. По това време дъщеря им била на море, съобщава "24 часа".

Огънят лумнал в петък около 22 часа от късо съединение в телевизора. 56-годишният Мърцев грабнал приемника и тръгнал да го изнася. Пламъците обаче бързо се разпрострели в целия апартамент, който е изгорял напълно. Пожарникари са пристигнали и бързо овладели огъня. Успели да извадят съпругата Мариана, но стопанинът вече бил мъртъв.

"От 7-8 години работи при нас. Преподава по специални предмети. По професия е агроном. Много добър и общителен, винаги е подкрепял колегите си", съсипан е директорът на училището Димитър Йорданов.

Комшии на преподавателя също са потресени от трагедията. По думите им семейството възнамерявало същата нощ да пътува към морето за почивка, където била дъщеря им.

"Много жалко за Антим. Сега трябва да търсим друг, който да поеме часовете му в гимназията преди началото на учебната година", каза директорът.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).